Nöje

Starka reaktioner på Markoolios nya realityserie “Marko & Irma”

I den nya realityserien “Marko & Irma” följer vi Markoolio och hans mamma Irma när de bygger ett hus åt henne på Ingarö i Stockholms skärgård. Serien har väckt starka reaktioner hos tittarna, nedan berättar vi varför!

Foto: TV4

I den nya programserien “Marko & Irma” på TV4 följer vi Marko “Markoolio” Lethosalos och hans mamma Irma i bygget av Irmas nya hus. Mor och son har en bakgrund full av utmaningar och motgångar, men idag är relationen tajtare än någonsin. “När Marko var liten, hade vi inte mycket pengar”, berättar Irma i programmet.

Hade en stökig uppväxt

Markoolio hade en stökig uppväxt i Stockholmsförorten Orminge där han bodde med sina två yngre syskon och mamma Irma som led av alkoholproblematik. Irma var endast 18 år när hon fick Marko och var sedan ensamstående med sina tre barn. I säsongens sista program av “Irma & Marko” berättar Irma, under en resa till Ullared, att familjen var fattig när barnen var små. “Jag kunde till exempel inte köpa en cykel till honom, han brukade låna grannens cykel. Den pojken sprang efter Marko, ‘Jag vill ha tillbaka min cykel! Jag vill ha tillbaka min cykel”, berättar hon i programmet.

Skyddade småsyskonen under uppväxten

Marko berättar i programmet att han var beskyddande mot sina småsyskon under uppväxten, på grund av turbulensen runt dem. Syskonen var flera år yngre och han ville skydda dem mot fylla och bråk. “Om det väl brakade loss hemma nån helg, så försökte jag absolut få mina syskon bakom mig och ifrån det som skedde så att de inte skulle se så mycket”, säger han. Irma betonar själv i programmet att hon inte alltid har varit en bra mamma. “Morsan har ju ofta bett om förlåtelse för att hon utsatte oss barn för fylla och slagsmål, att vi fick uppleva det. Men jag har sagt att ‘du är förlåten, du behöver inte be om förlåtelse mer, nu blickar vi framåt”, berättar Marko i programmet.

Markoolio betalar för husbygget

I “Marko & Irma” får tittarna följa med när Irmas hus rivs för att sedan byggas upp på nytt. Byggledaren för husbygget, Håkan Svanström, har tidigare berättat för Hänt att det är Markoolio som betalar för det nya huset. “Han bygger hus åt sin mamma och produktionen är bara med på sidan av och filmar samt ser vad som händer.”

Foto: TV4

Det är fortfarande inte klart om det populära programmet får en andra säsong, men om tittarna får bestämma ser det helt klart lovande ut! “Mamma Irma är så härlig och Marko också. Starkt av Irma att bli av med sitt missbruk!” skriver en tittare på TV4:s Facebook-sida. Andra tittare menar att det är skönt att se personer i reality-tv som inte är så tillrättalagda och istället naturliga och genuina. “Bästa programmet på länge, hoppas det blir fler säsonger!” skriver en annan tittare.

Foto: TV4

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!