Nöje

Marmeladsmörgåsar inte tillåtna som hyllning till drottning Elizabeth II

Sedan drottning Elizabeth II:s bortgång förra veckan har många britter viljat visa sin uppskattning för den forna monarken genom att lämna gåvor utanför bland annat Buckingham Palace. Bland barn har en viss gåva blivit extra populär – marmeladsmörgåsar.

Foto: Skärmdump Youtube

Den 8 september skakades Storbritannien av nyheten om drottning Elizabeth II:s bortgång. Sedan nyheten släpptes har sörjande lämnat blommor och andra gåvor utanför Buckingham Palace i London, Windsor Castle i Windsor väster om huvudstaden och Balmoral Castle i Aberdeenshire – drottningens bostad i Skottland där hon somnade in förra veckan.

Hedrar drottningen med marmeladsmörgåsar

Vid sidan av konventionella gåvor har en annan typ av hyllning blivit populär: många barn har valt att lämna teddybjörnar och marmeladsmörgåsar utanför ovanstående platser, troligtvis en referens till den sketch som Elizabeth II spelade in till sitt 70-årsjubileum tidigare i år.

I klippet bjuds den populära fiktiva björnen Paddington från Michael Bonds barnböcker in till Buckingham Palace för att dricka te med drottningen – men allt går förstås inte som planerat. Det lekfulla tilltaget tycks ha gjort ett stort intryck på britterna, i synnerhet den yngre delen av befolkningen.

Nu har brittiska myndigheter dock bett sörjande att sluta lämna teddybjörnar och marmeladsmörgåsar vid de platser där människor samlas för att hedra drottningen. Istället ombeds allmänheten att visa sin uppskattning med hjälp av blommor utan omslagspapper.

Se drottning Elizabeths möte med Paddington här nedan!

Källa: Independent

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!