Nöje

Martin “E-type” Eriksons Sommarprat 2022 – om musikkarriären, familj och det stora medeltidsintresset

Martin Erikson, även känd som artisten E-type, slog igenom stort under 90-talet med eurodance-hitsen “This is the way” och “Set the world on fire”. Hans stora intresse för historia och vikingar har följt honom genom livet och han har bland annat skrivit ungdomsboken “Sveakampen.”

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Martin Eriksons sommarprat följer musikkarriären, från musikintresset i tonåren till genombrottet på 90-talet. Han berättar om den trygga uppväxten, det stora musikintresset i släkten och mammans alldeles för tidiga bortgång i cancer. Det är tydligt att hon hade en oerhörd vikt i sonens liv och det är gripande att höra hur hon på sjukhuset konstaterar att prognosen för sjukdomen inte ser bra ut.

Martin Erikson pendlar mellan en lättsam ton, där han berättar om karriären och det stora vikingaintresset som fått honom att driva flera restauranger, till tyngre ämnen som går mer på djupet. Dit hör bland annat berättelsen om mammans sjukdom, problemet med tinnitus som slagit till på senare år och en stor barnlängtan som ibland skapar en känsla av vemod i honom. Han berättar också om hur han nyligen hittat kärleken och den stora bonusfamilj som följt med på köpet. När han berättar om hur viktiga spelningarna varit för honom tidigare i livet blir det tydligt att han börjat skifta fokus och idag värdesätter att ha en stor extrafamilj.

Lyssna på Martins sommarprat här!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!