Nöje

Masked Singer 2022 – Simhopparen Anna Lindberg först ut att lämna programmet

Igår hade succéprogrammet Masked Singer Sverige säsongspremiär! Expertpanelen som består av Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och Felix Herngren skall tillsammans med tittarna ska återigen gissa vilka kändisar som döljer sig under de olika maskerna.

Foto: Magnus Ragnvid/TV4

TV4:s Masked Singer säsong 2 hade premiär under fredagskvällen. Första säsongen var en riktig succé och premiäravsnittet sågs då av 2 miljoner tittare. 7 kändisar gömmer sig i år bakom fantastiska masker och gör fantastiska framträdanden på scen!

Expertpanel Masked Singer Sverige 2022

Expertpanelen från förra året, Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och Felix Herngren, sitter kvar! De skall försöka gissa sig fram till vilka kändisar som döljer sig under de fantastiska maskerna. Till sin hjälp får de ta del av olika ledtrådar.

Kvällens tävlande

Trollkarlen, Riddaren, Cyberninjan, Fru Kanin, Spelmannen och Karusellen möttes i säsongspremiären av Masked Singer.

Trollkarlen

Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Låt: Imagine Dragons – ”Believer”

Möjliga ledtrådar: ett labb, skola, foto med någon likt liemannen, gul fjäder, boll i guld

Trollkarlen egen beskrivning:

– Mitt namn är trollkarlen. Att skapa magi är inget nytt för mig. Trollkarlen står för erfarenhet och visdom. Jag ser mig som en lagkapten, någon som ser till att alla har samma mål. Även om vägen är viktigast.

Jag bestämde mig tidigt för vad jag ville göra i livet och tränade redan som litet barn flera gånger i veckan för att komma dit. Men inte till vilken allmän förening som helst. Jag kände att jag äntligen passade trots en viss brytning – eller tack vare den? Tänk om jag anat då att jag skulle få spela internationellt och till och med på en av mina stora idolers hemmaarena. Min dröm i den här tävlingen är att visa en sida som inte alla sett av mig. Att jag får visa framfötterna utan att använda fötterna. Och såklart hoppas jag också att ni kommer att bli helt förtrollade och tro på det ni ser.

Expertpanelens gissningar:

Nour: Carl Stanley, den skånska, unga komikern.
Pernilla: Kevin Walker.
Måns: Simon Sköld eller John Guidetti.
Felix: Eric Saade

En sista ledtråd:

Vad är det du har råkat ut för?

– Mitt liv har gett mig en och en annan tackling.
Läkaren tar fram ett recept på medicin för förslitningsskador.

Riddaren

Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Låt: Robin Williams – ”My way (a mi manera)”

Möjliga ledtrådar: påfågel, målare, clowner, brinnande bil i garage, hårfön, hotellnyckel med nummer 8

Riddarens egen beskrivning:

– Här har ni mig, Riddaren. Är jag en sorglig skepnad som Don Quixote eller är jag en munter narr? Skillnaden är kanske inte så stor, jag är något av en dubbelspelare. Jag har antagit det här uppdraget utan några tankar på pokalen, för att behaga en fager prinsessa.

Jag har haft färgstarka följeslagare förut, men ingen som min vän påfågeln. Och han lever inte med dolda fjädrar. Alla riddare har ett kall och mitt hittade jag tidigt. Det var en tidsresa bakåt som visade mig vad jag skulle göra som vuxen. Och resan dit tog mig till andra sidan Atlanten. Även om jag är riddare blev jag aldrig med borg, jag längtade efter en inrutad tillvaro och det fick jag. Men jag gjorde det på ett helt eget sätt. Jag har många strängar på min lyra, visade självaste kungen vad jag var kapabel till i hans egen hall. Inte konstigt att jag sen gjorde succé i Sveriges Saint Tropez och skaffade mig samma titel som burken. Den här riddaren har alltid gått sin egen väg och det tänker jag fortsätta med.

Expertpanelens gissningar:

Pernilla Wahlgren: Mats Wilander

Felix: Jonas Björkmaneller Micael Bydén

Nour: Tareq Taylor

Måns: Zlatan eller Peter Jihde

En sista ledtråd: Är det här dina böcker?

– På sätt och vis handlar böckerna om min historia, säger Riddaren.

Böckerna i bokhyllan är:

Skriet från vildmarken: Varghunden”, ”Sherlock Holmes”, ”Paddington”, ”Dagbok Måns Zelmerlöw 2001 Top Secret”.

– Då var jag ju 15, säger Måns.

– ”Vi har jättekul på skolresan, alla kör på fel sida och man sitter bak och fram i taxibilarna. En dag tänker jag bli ihop med en tjej som bor här och flytta hit men jag har ju inte ens en tjej än, hur får man en sån?”, läser David ur dagboken.

Cyberninjan

Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Låt: Olivia Rodrigo – ”Good 4 u”

Möjliga ledtrådar: Min sanning, katt, fågel och fisk på röd kudde

Cyberninjans egen beskrivning:

Det är jag som är Cyberninjan. Ni kanske vill veta vem jag är, men det är inte många jag låter komma riktigt nära. Jag är oväntat privat, trots att jag har växt upp i offentligheten. Jag är en fighter som alltid vill prestera och jag vet inte alltid mina begränsningar.

Ibland känner jag mig lite som en karaktär i en Disneyfilm. Jag förnekar inte att det här är ett svårt företag för mig, som för alla andra. Men jag har visat tidigare att jag inte backar för stora utmaningar. Är det här kanske min dolda talang? Jag borde veta, så många som jag har visat, även på bästa sändningstid. Att känna skam är ett passerat kapitel för mig. Jag står upp för det jag har gjort, även när jag har tagit mig vatten över huvudet. Jag tycker om att gå över gränser. Jag är gärna varken eller, eller varför inte både och. Jag kan vara både ung och gammal, både yin och yang, både fågel och fisk. Kanske kommer ni upptäcka vem jag verkligen är. Det är dags för mitt första uppdrag.

Expertpanelens gissningar:

Måns: Mimi Sandén eller Clara Henry

Nour: Clara Henry

Pernilla: Malin Berghagen

Felix: Prinsessan Sofia eller Bianca Ingrosso.

En sista ledtråd:

Du vet att vi redan filmar allting som händer här i programmet?

– Jag har egna och andras kanaler där jag visar min värld.

Fler expertpanelgissningar:

Pernilla: Margaux Dietz

Fru Kanin

Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Låt: Lil Nas X – ”Old town road”

Möjliga ledtrådar: boxningshandskar, Håkan Hellström, skogsdjur, visselpipa, Janne Andersson, hembiträde

Fru Kanins egen beskrivning:

– Det är jag som är Fru Kanin. Jag kanske ser snäll och gullig ut, men ni vet inte vad som döljer sig bakom pälsen. I hela mitt liv har jag känt mig lite fångad i en bur, men nu har jag äntligen släppts ut och jag är fri att skutta min egen väg.

Jag är van att uppträda på stora arenor men ikväll ska jag göra något jag aldrig gjort förut. Och det gör jag för min egen skull, men också för den nya generationen. Kaniner är flockdjur och jag har verkligen varit en lagspelare, även om jag hamnat i rampljuset har jag alltid representerat andra. Jag var med och bildade det första tjejlaget på min hemort och vi hade stora planer. Men vi fick inte grönt ljus för att spela på annat än grus. Jag tog gärna en fight, det gör jag fortfarande. Jag har haft stora mål och slagits för lika rättigheter och det tog mig tidigt till en topposition. En kanin är faktiskt ingen gnagare, även om jag känner många sådana. Nu hoppas jag att jag kan få lite nya supportrar. Jag kanin-te bärga mig. Nu vill jag kicka igång.

Expertpanelens gissningar:

Felix: Gudrun Schyman

Måns: Anja Pärson

Nour: Carola eller Eva Fröling

Pernilla: Pia Sundhage eller Mona Sahlin

En sista ledtråd:

Det verkar som om du har fått post, Fru Kanin?

– Ja, det har jag fått förut.

Brevet lyder: Till Fru Kanin, Rosenstigen 8, Trollskogen.

”Var försiktig min lilla, om du också ska försöka få dina drömmar uppfyllda.”

Poststämpel från Brasilien.

Fler panelgissningar:

Pernilla: Lisa Nilsson har varit mycket i Brasilien

Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Låt: Ed Sheeran – ”Thinking out loud”

Möjliga ledtrådar: Fotboll, Paris, Ronaldo, el eller ström, åskledare, Felix Herngren, Jesus, Justin Bieber och Babar

Spelmannens egen beskrivning:

– Hej, det är jag som är Spelmannen. Och spelat har jag gjort i hela mitt liv. Visst har jag sjungit också. Jag drömde om att bli stjärna på en annan arena. Det här är verkligen inte min hemmaplan, jag vill prova på något jag aldrig gjort förut.

Jag har mött många storheter och den största stal showen av mig, men det här motståndet liknar inget jag ställts inför förut. Jag vet att jag måste ge allt och till och med gå över gränsen. Men tur att jag har en hemlig superkraft. Mitt mål i den här tävlingen är som alltid, att ta hem segern. Och inte bli utvisad. Men också att gå emot strömmen och visa en ny sida. Och såklart vill jag finta bort panelen. Det är inte bara jag som ska stå för underhållningen här. Jag ser verkligen fram emot att höra Felix tänka högt.

Expertpanelens gissningar:

Nour: Adam Pålsson

Felix: Zlatan

Pernilla: Felix Sandman

Måns: Armand Duplantis eller Pewdiepie

Nour: Victor Leksell

En sista ledtråd:

Fotboll och ost, är det dina stora passioner i livet?
– Ja, iallafall det ena. Men båda.


Fler expertpanelgissningar:
Måns: Tommy Körberg

Karusellen

Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Låt: Britney Spears – ”Circus”

Möjliga ledtrådar: Radiodiktafon, Sten och Stanley, hästar, tv

Karusellens egen beskrivning:

– Här är Karusellen som ska gå till kvällen. Och kanske ännu längre än så. Jag har länge stått i centrum, men det har inte alltid varit jag som styrt handlingen. Jag har blivit känd, men ingen har riktig fått lära känna mig, vem jag verkligen är.

Nu får jag äntligen regissera mig själv. Mitt liv är både snurrigt och lite skruvat, det är mycket som händer omkring mig och då gäller det att ha ögon i nacken. På sätt och vis är det här min största utmaning, även om jag är van att uppträda inför stor publik. Men då hör jag inte alltid applåderna eller ser reaktionerna. Nu vill jag visa att jag är betydligt mer färgglad och lekfull än somliga tror, en riktig attraktion. Hoppas ni sitter bra och kommer älska mig, för nu ska jag ta med er på mina första åktur. Äntligen är det dags att dra igång den här cirkusen.

Expertpanelens gissningar:

Pernilla: Jessica Almenäs

Nour: Malin Baryard

Måns: Anna Lindberg eller Ulrika Knape

Felix: Josephine Bornebusch alternativt någon på Ekot eller P1

En sista ledtråd:

Tycker du om glass?

– Jag tänder på alla sorters efterrätter. Vilka, spelar ingen roll.

Fler expertpanelgissningar:

Pernilla: Mat-Tina

Karusellen först ut att lämna programmet

Efter att studiopubliken och panelen sagt sitt slutade Karusellen längst ned och fick därmed lämna programmet. Expertpanelen fick chansen att lämna sina sista skarpa gissningar innan masken lyftes av. Felix Herngren drog till med Carina Bergfeldt, Nour El Refai stod fast vid Malin Baryard, Måns Zelmerlöw gissade på Anna Lindberg och Pernilla Wahlgren höll fast vid Jessica Almenäs.

Foto: TV4

Under masken gömde sig simhopparen Anna Lindberg, 40, som tagit sex EM-guld och 73 SM-guld simhopp. Hon berättar att hon aldrig sjungit offentligt förut:

– Det här är det absolut knasigaste jag gjort. Det finns inget som ens är i närheten säger Anna i programmet.

Foto: TV4

Ledtrådarna förklarade:

  • Karusell för att den snurrar och skruvar sig, precis som man gör i simhopp.
  • Bomb för att alla väl har gjort en bomb vid poolen och hoppat så det skvätter, men också en för att hemstaden Karlskoga är känd för sprängämnestillverkning.
  • Låtvalet ”Jump around” för att jump betyder hoppa som i simhopp.
  • Dräktens många ansikten, för att Anna är verksam inom flera områden och driver tre olika företag.

Masked Singer sänds på fredagar klockan 20.00 på TV4 och finns även tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

Nytt för i år är att TV4 sänder nya efterprogrammet Unmasked Singer med Arantxa Alvarez på TV4 Play direkt efter Masked Singer.

Foto: TV4

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!