Nöje

Masked Singer 2023 – Janne Andersson andra kändisen att lämna programmet

Under fredagskvällen var det dags för succéprogrammet Masked Singer Sverige andra avsnitt! Ikväll var Mullvaden som fick lämna tävlingen.

– De kommer nog att skratta och tycka att det är ganska roligt. Men för dem som känner mig väl måste detta vara helt overkligt, sa förbundskapten Janne Andersson efter att de lyft på masken.

Foto: TV4

Kvällens tävlande

I det andra avsnittet av Masked Singer fick vi se Popcornet, Vikingen, Fjärilsfén, Kungen, Maneten och Mullvaden framföra sina låtar inför expertpanelen som består av Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och Felix Herngren.

Foto: TV4

Förra veckan fick de säga hejdå till youtube-profilen, regissören och entreprenören Joakim Lundell och ikväll var det Mullvaden som fick lämna programmet.

Alla ledtrådar från avsnitt 2

Mullvaden

Foto: TV4

Mullvadens egna ord:
”Morsning korsning, det är jag som är Mullvaden. Precis som andra mullvadar gillar jag att gräva riktigt djupt för att hitta det jag söker. Min favoritjord är där Sankt Jörgens Hospital en gång låg, det var medeltiden det. Idag heter platsen nästan samma sak som jag, om jag lägger örat till.”

”Den här mullvaden siktar också mot toppen. Det finns en del priser här hemma, ett från självaste akademien. Men mitt finaste pris innebar att jag slog både en popprins och en popprinsessa. Det är jag väldigt stolt över.”

”En livsfilosofi jag har är att om man bara kämpar på och tar det på allvar så blir det rätt. Det händer väl att jag skojar till det ibland, men det har inte alltid varit så uppskattat. Jag är van vid stora scener och strålkastarljus, men har större mål än så – även om det enkla ligger mig i smaken.”

”Jag fick ta mig en rejäl funderare innan jag bestämde mig för om jag skulle göra det jag ska göra ikväll. Men den som gett sig in i leken får leken tåla. Sånt är livet.”

Övriga ledtrådar:

Guldspade
Bild på Lena Philipsson och Basshunter
Skylt med texten ”sparka mig”
Korv

In kommer gula kuvert med en rebus som panelen ska reda ut, svaret på rebusen är: Gemensamt ansvar. Mullvadens kommentar: ”Vi behöver alla hjälpas åt och lyfta varandra, tillsammans är vi starka och då slipper vi onödiga debatter”

Låt: Life med E-Type

Panelens gissningar:

Felix Herngren – ”Det kan vara någon som varit mycket i USA som korrespondent och grävt guld i USA – jag tänker på Diamant Salihu? Eller Janne Josefsson?”

Nour El Refai – ”En journalist som har klättrat och nu mera är SVT-chef, Jan Helin”

Måns Zelmerlöw – ”Jag tror att detta är en författare – han tycker om korv och mos, trivs på stora scener och har garanterat fått ett akademipris för sina böcker – välkommen till Masked Singer Björn Ranelid”

Pernilla Wahlgren – ”En sportkille tror jag, som vunnit massa priser. Som varit med och grävt guld i USA – jag tror att det är Tomas Brolin”

Kungen

Foto: TV4

Kungens egna ord

”Kungen är över alla här, bland trädens höga höjd. Jag har nått upp till högsta topp och nu är jag ganska nöjd. Som ni ser är det jag som är Kungen. 16 taggar är respekt, 14 av dem på högre nivå. Men just nu chillar jag mest med mitt crib.”

”Tidigare var jag både fruktad och älskad, nu är jag bara älskad. Det funkar inte att visa sig svag när man är kung, för då finns risken att copycats tar över. Det finns så många småprinsar i mina hoods, på både gott och ont. Jag vill lära dem allt jag kan, som att ta väl hand om sin nötkreatur, inte sälja det för billigt.”

”Jag brukar ha koll, men ibland tappar jag kontrollen och då åker jag ut. Jag kan inte straffas, men jag kan ta stryk.”

”Investering krävs för att sitta säkert på sin tron. Jag är inte kung för en dag, jag är kung året om.”

Övriga ledtrådar

Reaskyltar
En lusekofta
Sedlar – euro, svenska kronor, norska kronor och dollar – kommer in på scenen. Kungen säger: ”Jakten på att casha ut börjar oftast innan jag ens hunnit checka in”.

David Hellenius undrar vem det är som jagar Kungen och Kungen svarar: ”Andra rivaler som vill bli stor-king, kupper är risky business och man kan bli avsatt”.

Låt: Kung för en dag med Magnus Uggla

Panelens gissningar:

Måns Zelmerlöw – ”16 taggar säger du att du har och 14 på högre nivå, då tänker jag att du varit i någon form av proffsdivision 14 år men varit aktiv i 16. Nu chillar du mest i ditt crib, fast kan ta stryk. Då tänker jag att du kanske hamnat i klammeri med rättvisan back in the days. Jag tror att du heter Magnus Hedman”

Nour El Refai – ”Först tänkte jag att det är Alexander Kronlund. Han har ju skrivit jättemånga låtar som finns på Billboard-listan, vunnit många priser och är en form av en kung kan man säga. Men sen tycker jag inte att du låter som honom. Jag tänkte att jag kände igen rösten – då tänkte jag på Norlie & KKV”

Pernilla Wahlgren – ”När han kom in såg jag bara E-type. Men sen började han sjunga och jag kände att det där låter väl ändå inte som E-type. Han trivs på scenen och tar för sig, då tänkte jag om det kunde vara Messiah Hallberg?”

Felix Herngren – ”Jag kände att det måste vara en sportperson men sen började han prata om att han är kung i baren. Det finns en person som är sportig som tusan och som verkligen är kung i baren på Gotland på Kallis. Som sitter och sprutar skumpa där – det är Jon Olsson”

Vikingen

Foto: TV4

Vikingens egna ord

”Det är jag som är Vikingen, men det ni hör är inte det ni ser eller den jag är. Jag är inte en klassisk viking eftersom att jag försöker ta hand om mitt yttre. Jag klipper mig ofta, det finaste som finns är kort brunt hår och lite skäggstubb.”

”Vi vikingar är riktiga sjörövare och föredrar att färdas på havet. Vi är mästare på att bygga snabba skepp med tålig ek och våra svärd är smidda av järn.”

”Min största erövring ligger i framtiden. Mitt uppdrag är att få det att låta eller själv spela med. Som ni förstår är jag ingen vanlig svensson, men mitt namn ligger rätt nära. Är jag en hjälte, en vän eller en fiende? Nu ska jag i alla fall sjunga en sång om just fiender för er, mina kära vänner.”

Övriga ledtrådar

Tv-spel
Sax
2016 poäng
En runsten där det står: ”Gå över ån efter vatten, festliga äventyr till havs går 100 procent i linje med vem jag är som viking”.

Låt: Enemy med Imagine Dragons

Panelens gissningar:

Felix Herngren – ”Tv-spelandet är ju ändå centralt i den här filmen. Då kan man tänka att det är Josef Fares som har gjort massa tv-spel och att vi ska tro att det är han. Men jag tror att det är en person som spelat väldigt mycket tv-spel och han heter Pewdiepie”

Pernilla Wahlgren – ”Jag är helt inne på att det här är en tjej! Det är ju en tjejröst – eller? En duktig sångerska men som kan förställa rösten och göra det här jäkligt coolt – jag gissar på att det är Mariette”

Måns Zelmerlöw – ”Du säger att du inte är en svensson men nära, vad kan man vara då? Från Norge kanske? 2016 är året då du åkte fast för doping. Du har skepp i ek, dina skidor. Ditt svärd är av järn, dina stavar. Jag tror att du heter Therese Johaug”

Nour El Refai – ”Det kan ju vara att spela annat så då tänkte jag på fotboll, och många som spelar fotboll har ett sånt där sixpack och är fåfänga. Jag vill jättemycket att det ska vara den som har det största sixpacket som jag har sett, Nilla Fischer”

Popcornet

Foto: TV4

Popcornets egna ord

”Det är jag som är Popcornet! Jag är både peppig och popig. Det jag älskar mest med popcorn är ögonblicket då vi exploderar och blir små lätta moln, det är som en liten show i sig. Och sånt hoppar jag runt i.”

”Jag vill verkligen visa världen vem jag är och vad jag står för, och det fungerar lika bra analogt som digitalt. Jag finns i båda världarna.”

”Visste ni att när man planterar ett poppat popcorn i jorden så kommer det upp en ny planta och på den kommer det nya popcorn som man kan äta en gång till. Ja, ibland kan det bli lite överfullt i kastrullen, eftersom att jag alltid satsar på minst tusen. Men med lite fix och trix så brukar det lösa sig.”

”Jag gillar egentligen ordning och reda, men när man kommer hem till mig så är det väldigt stökigt. Popcorn passar till alla tillfällen i livet, men jag föredrar den största tillställningen av alla. Nu sätter vi igång, luta er tillbaka och njut för nu poppar vi igång det här kalaset.”

Övriga ledtrådar

En nyckel

Masker som ska förställa Mona Sahlin, Anders Bagge och Victoria Silvstedt kommer in på scenen. Samtliga håller i ballonger. Popcornet säger: ”Vi tillhör alla samma familj, även om jag är lite mer av en vinnare”

Låt: A little party never killed nobody med Fergie

Panelens gissningar:

Nour El Refai – ”Hon är ganska mycket kvar i den analoga världen men hon finns även digitalt, hon har gjort Melodifestivalen och även Eurovision – jag tror nog att det skulle kunna vara Petra Mede”

Måns Zelmerlöw – ”Du vill visa världen vad du står för, du är peppig och popig, och så älskar du Melodifestivalen – den största tillställningen av alla. Då tänker jag Alice Bah Kuhnke?”

Pernilla Wahlgren – ”Det här var en helt ny röst för mig, en bra röst men jag känner inte igen den. Kan det vara en skådespelerska? Någon med mycket energi – jag gissar på Alexandra Rapaport”

Felix Herngren – ”Jag skrev faktiskt också ner här Alexandra Rapapopocorn… Jag tyckte det var ganska likt på rösten också, jag har ju hört henne prata”

Maneten

Foto: TV4

Manetens egna ord

”Hej hallå, det är jag som är Maneten. Vissa maneter är svåra att upptäcka, det är inte jag. Om jag inte syns så hörs jag, ibland båda delarna. Som manet kan det lätt uppfattas som att man flyter med strömmen, men i mitt fall flyter alla efter mig och inte tvärt om.”

”Musiken finns i mitt blod, men jag gillar alla typer av scener. Min publik kan vara några få, men också hundratusentals. Mina idoler är de allra största divorna, jag har varit väldigt nära en av dem.”

”Fast folk blir inte alltid happy, ibland kan det bränna till lite i tentaklerna. Det handlar mycket om yta och fillers, jag försöker inte skada någon även om det kan verka så ibland.”

”Jag är inte överförtjust i mullvadar kanske… Oops, nu gjorde jag det igen…”

Övriga ledtrådar

Skvaller

Skandinavium

En lapp med texten HJÄLP! – Maneten säger: ”Spetsa öronen nu David, det som är störst av allt är att hjälpa andra, allt annat är skitsamma. Man vill inte att ens uppdrag slutar med fail, hashtag på den”

Låt: Oops… I did it again av Britney Spears

Panelens gissningar:

Nour El Refai – ”Den här personen har en jättestor podcast – och den här personen har en lång ståtlig kropp som rör sig som en riktigt ballerina – jag tror att det är Edvin Törnblom

Måns Zelmerlöw – ”Skvallrar mycket… den här personen känner jag väl och han skvallrar mycket – det här kan vara Oscar Zia

Pernilla Wahlgren – ”Jag tänker att det är någon som uppträtt för en stor och liten publik – och som verkligen kan bära upp den där glitterstassen – det är faktiskt Andreas Lundstedt

Felix Herngren – ”Jag är inne på att det här är någon som jobbar på nyheterna på TV4. De syns så fruktansvärt mycket i rutan, så fort man bara ser fötter och små fingrar så vet man direkt vem det är. Kan det här vara Henrik Alsterdal?”

Fjärilsfén

Foto: TV4

Fjärilsfens egna ord

”Tingeling på er alla, det är jag som är Fjärilsfen. Fjärilar har ju många stadier och det har jag också haft. Mitt liv började som ett ägg men namnet på min hemstad antyder något helt annat.”

”Min andra fas som larv såg inte mycket ut för världen, men jag försökte i det tysta utveckla min förmåga. När jag larvade mig som mest kändes det som att jag var en katt bland hermelinerna.”

”När jag var en puppa hängde jag mest i en tråd längst väggen. Jag flyttade bara till en annan kust, där lärde jag mig allt om handelsresor och armstyrka. Sakta men säkert började mina stålvingar veckla ut sig. Kuststaden började kännas som en grej så en dag kom jag ut ur mitt skal och blev en vacker fjäril och var inte längre rädd för att synas och höras i finare salar.”

”Ägg, larv, puppa, var en sorglig tid. Nu får jag äntligen vara mig själv. Och jag är inte alltid lika söt som jag ser ut.”

Övriga ledtrådar

Skärgården

En bild på Håkan Hellström

Pengar

En bild på prins Carl Philip

Ett bord rullar in på scenen, på vilket det finns te och en frusen prinsesstårta. Fjärilsfen säger: ”Jag vill hålla hov för mera lek, jag har utvecklat det till ett superviktigt heltidsprojekt. Hela familjen är involverad på ett eller annat sätt. Förhoppningsvis inspirerar det den nya generationen och bidrar med pepp.”

I en av tekopparna ligger en machettknapp

Låt: Sweet but Psycho av Ava Max

Panelens gissningar:

Pernilla Wahlgren – ”Jag tror det är en tjej från Göteborg eller Västkusten, någon som gjort en klassresa kändes det som. Jag har faktiskt ingen bra gissning här nu – det skulle kunna vara Agneta Sjödin

Felix Herngren – ”Man får ju för sig att det är någon som har kommit ut. Som varit väldigt straight en gång i livet och nu gay. Färgerna på den här vackra kjolen. Det finns en person som är från Västkusten, från Halmstad, som heter Mariette”

Måns Zelmerlöw – ”Du har larvat runt lite och sedan tagit dig till de finare salarna, då tänker jag hovet, nobelfesten, stålvingar och mode – jag tror att detta är Ebba Von Sydow”

Nour El Refai – ”Du trollade en katt från låtsas till levande, du trollade också på Håkan Hellström. Det får mig att tänka att du är någon som kanske sitter i en jury någonstans och har hjälpt folk i karriären – då tänker jag på Kishti Tomita”

Mullvaden den andra att lämna programmet

I botten hamnade Fjärilsfén och Mullvaden. Efter att studiopubliken och panelen sagt sitt slutade Mullvaden längst ned och fick därmed lämna programmet.

Foto: TV4

Under masken gömde sig förbundskapten Janne Andersson – något som chockade alla!

– Jag har inte tagit en enda ton i hela mitt liv, jag har inte ägt en skiva eller tagit ett danssteg. Jag är den mest omusikaliska människan som finns, sa Andersson efter att han avslöjats. 

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!