Nöje

Masked Singer 2023 – Joakim Lundell först ut att lämna programmet

Under fredagskvällen hade succéprogrammet Masked Singer Sverige säsongspremiär! Expertpanelen som består av Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och Felix Herngren skall tillsammans med tittarna återigen gissa vilka kändisar som döljer sig under de olika maskerna.

TV4:s Masked Singer säsong 3 hade premiär under fredagskvällen. De första två säsongerna var en riktig succé – 12 kändisar gömmer sig i år bakom fantastiska masker och gör fgrymma framträdanden på scen!

Expertpanel Masked Singer 2023

Expertpanelen från tidigare år, Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och Felix Herngren, sitter kvar! De skall försöka gissa sig fram till vilka kändisar som döljer sig under de fantastiska maskerna. Till sin hjälp får de ta del av olika ledtrådar.

Foto: TV4

Kvällens tävlande

Magiska Boken, Fågelskrämman, T-Rex & Forskaren, Superhjälten, Skrothögen och Karamellen möttes i säsongspremiären av Masked Singer och tillslut var det Skrothögen som fick lämna programmet.

Förra årets Spelmannen, Marcus och Martines, bjöd på härlig underhållning.

Magiska boken

Foto: TV4

Låt: Miss Li – ”Instruktionsboken”

Möjliga ledtrådar: Dagbok, musiknoter, stjärnhimmel och planeter, Claes Elfsberg, piller, tekopp.

Magiska bokens egen beskrivning:

– Det var en gång en saga om mig. Den magiska boken. Här finns något för alla. Jag är väldigt bred i min repertoar. Vanligast är ju svart och vitt. Men jag kan också innehålla berättelser om guld och silver. Med lite stänk av blodrött. Jag som magisk bok måste hitta rätt ton som fungerar. Ibland skriver jag till och med ner i min dagbok om tonen inte blir tillräckligt levande. I min bok kan man sikta mot stjärnorna uppe i himlen. Ibland kan det upplevas dramatiskt, men jag vill göra det på mitt sätt. Det får inte bli för många otäcka berättelser. Det finns andra böcker om sånt, men jag kan sträcka mig till att berätta historier om helt vanliga tjuvar. Och om tjuvaktiga fåglar. Ibland blir jag sugen på att sjunga. Då kan jag plocka fram min sångbok med lite äldre melodier. Varför inte den uppiggande sången om både nyttiga piller och avlägsna släktingar? Jag kan innehålla det mesta som ni förstår, men även jag behöver ibland en detaljerad instruktion.

En extra ledtråd: VIP-pass till fest till Nour El Refai.

Fågelskrämman

Foto: TV4

Låt: Patty Cake – ”I put a spell on you”

Möjliga ledtrådar: Gröna fingrar, carpe diem, femkrona, pokal med siffran 7.

Fågelskrämmans egen beskrivning:

– Det är jag som är Fågelskrämman. Jag kan väl erkänna att jag tycker att det är lite roligt att skrämmas. Men det är bara en fasad. Så skyll inte på mig om ni inte kan sova om natten. Mitt jobb är att skrämma bort fåglar och jag tar det på största allvar. Fördelen är att jag verkligen gillar att vara ute och känna solens gyllene strålar värma ansiktet. Plocka mask och fiska öring. Det är livet på ett halmstrå. Fåglar är inte så lättskrämda nu för tiden. Så jag experimenterar lite på hemmaplan. Detta är en genomtänkt uppfinning. Större än statyn på Rhodos och kan skrämma livet ur en fiskmås. Jag borde blivit civilingenjör. Det är något visst att jobba i olika positioner som jag har gjort. Allt från ledarskap till galenskap. Jag kan också gilla både skvaller och lögner. Och man kan säga att jag ljuger så bra att jag fick pris för det. Med hjälp av en trollformel ska jag nu få varenda fågel att flyga sin kos.

En extra ledtråd: Ett biktbås kommer in på scenen, där Fågelskrämman berättar att hen har syndat.

T-Rex och Forskaren

Foto: TV4

Låt: Lil Nas X – ”Industry baby”

Möjliga ledtrådar: Kan vara två personer, kanske känner panelmedlemmar, kampsport.

T-Rex och Forskarens egen beskrivning:

– Det är jag som är T-Rex och det där är Forskaren. Vi gör stor succé tillsammans. Under åren har vi blivit som en enda stor familj. Och även om jag har haft huvudrollen i vår duo, så kan man säga att du, Forskaren, utvecklade mina celler så att jag fick liv i en större värld. Som T-Rex vinner jag oftast mina kamper. Jag behärskar det mesta och jag ser dessutom som en hök. Det kan hända att jag får ta en smäll eller två. Men det är bara att bita ifrån om man är proffs. Jag vet vad som krävs för att komma i matchform. Jag syns sällan i den här typen av sammanhang. Även om stora delar av den här publiken är mer än bekant. Det ger mig kickar i dubbel bemärkelse. Det är tur att Forskaren alltid backar upp mig. Vi två har aldrig hamnat i en fight och jag hoppas vi kan bli vänner för livet. Jag vet att han har klonat fler än mig. En hel industri, baby!

En extra ledtråd: En stor orm, tre nycklar, en ask med en ring där det står ”2017, T-Rex och Forskaren”.

Superhjälten

Foto: TV4

Låt: Charlotte Perrelli – ”Hero”

Möjliga ledtrådar: Dynamit, Arnold Schwarzenegger, yoga.

Superhjältens egen beskrivning:

– Det är jag som är superhjälten. Att vara superhjälte handlar inte bara om kraft och styrka. Det är minst lika viktigt att stötta varandra och vara en bra kamrat. En superhjälte kan agera i olika miljöer och jag har varit i många. Min spetskompetens har gjort mig till en förebild. Men att ha roligt är också min grej, trots att jag har så stark integritet. Jag har inte alltid varit den som stått längst fram. Mina egna förebilder har inspirerat mig att våga mer. Ställa mig i utsatt position att våga kasta mig ut i luften och spränga gränser. Det har varit mycket muskelkraft och framgångar. Men jag förstod tidigt att även hjärnan behöver sitt. Man vill ju inte gärna ha en konflikt mellan kropp och knopp. Vi är alla segrare i mina ögon, men någon behöver också stå högst upp.

En extra ledtråd: Ambulans, läkarrock men ingen riktig läkare.

Skrothögen

Foto: TV4

Låt: Thomas Rusiak – ”Hiphopper”

Möjliga ledtrådar: Bokstäver, musik, bilratt.

Skrothögens egen beskrivning:

– Ibland funderar jag över mitt öde som Skrothög. Hur kul är det att få en skala mellan 101 och en miljon? Allt jag behöver är att mitt värde ökar. Och det gör det ju i rekordfart. En sak som är unik med mig är att bilder och minnen kan fastna i huvudet, men också att jag tidigare glömde en hel del. Det finns saker jag har sett som inte är helt klara. Som till exempel det här med alfabetet. Vissa bokstäver som tidigare var aktuella är nu helt borta. Men man är ju bara människa, nej just det, Skrothög. Det här är inte första gången jag syns utan att synas på riktigt. Jag gillade att fronta, men backar mer nu eftersom det krockar med nya projekt. Musik har varit en stor del i mitt guldkantade liv. Jag har varit ganska hipp, men ibland helt utan hopp. Just i dag ska ni få lite av båda.Panelens gissningar:

En extra ledtråd: Skrothög med gosedjur, registreringsskylt med Felix Herngrens initialer.

Karamellen

Foto: TV4

Låt: Beyoncé – ”Love on top”

Möjliga ledtrådar: Många likes, många priser.

Karamellens egen beskrivning:

– Det är jag som är Karamellen. Även om jag är väldigt söt så knastrar och sprakar jag om mig när man biter ihop. Det kan ställa till besvär, men hoppas ni älskar mig ändå. Mitt motto är vinna eller försvinna. Ibland blir mina vänner lite förvånade över mitt tempo. Men de borde veta bättre. Det är så här jag är. Ibland blir jag lite putt. Då hjälper inte ens en hel hink med karameller. Men tack och lov har jag ett järngäng som kan få mig på banan igen. Jag kommer inte alltid först. Och nästan aldrig sist. Det går inte alltid att vinna allas gunst när det är så mycket konkurrens. Men som karamell blir jag bara godare och godare för varje gång det är lördag, eller numera fredagsgodis. Nu ska du få kärlek från en riktigt tuff Timotej-tjej.

En extra ledtråd: Träningsskåp med medaljer och pokaler, en fotboll med Glenn och Antonio Hyséns autografer. Slutbetyg med A i drott och F i musik.

Skrothögen först ut att lämna programmet

Foto: TV4

I botten hamnade T-Rex och Forskaren och Skrothögen. Efter att studiopubliken och panelen sagt sitt slutade Skrothögen längst ned och fick därmed lämna programmet.

Under masken gömde sig youtube-profilen, regissören och entreprenören Joakim Lundell – något som Felix Herngren gissade tidigare under programmet! Även den läckta listan av alla namn hade alltså rätt den här gången!

Foto: TV4

Nästa bild

Foto: TV4

Nästa bild

Foto: TV4

Nästa bild

Foto: TV4

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!