Nöje

Masked Singer 2023 – Suzanne Reuter femte kändisen att lämna programmet

Under fredagskvällen var det dags för succéprogrammet Masked Singer Sveriges femte avsnitt! Ikväll var det Fågelskrämman som hamnade i botten och fick ta av sig masken.

– Jag vet ju att mina barnbarn tittar på det här och följer det varje gång, då tänkte jag att fasen vad de blir överraskade om jag är med! säger Suzanne Reuter som gömde sig under masken.

Foto: TV4

Kvällens tävlande

I det femte avsnittet av Masked Singer fick vi se Karamellen, T-Rex och Forskaren, Fågelskrämman och Magiska boken framföra sina låtar inför expertpanelen som kvällen till ära gästades av komikern Per Andersson.

Foto: TV4

Vi bjöds i vanlig ordning på på kluriga ledtrådar och fartfyllda framträdanden!

Alla ledtrådar från avsnitt 5

Fågelskrämman

Foto: TV4

Låt: Från musikalen ”The Wiz” – ”Ease on down the road”

Möjliga ledtrådar: Matbutik, flyttkartonger, ett lamm eller får.

Fågelskrämmans egen beskrivning:

– Det är något visst med att få umgås över gränserna. Jag rör mig ganska lätt i både slott och koja. Och hittar alltid en utväg ur båda. Det är rena rama cirkusen varje gång jag flyttar. Och visst kan man bli lite ding-dong av att flytta så mycket, men jag är bra på det. Hela 15 gånger har min post blivit eftersänd. På varje ny plats fyller jag på mina matförråd. Jag köper lite karameller. Och kanske byter ut en och annan kroppsdel. Men när jag är hemma åker masken av. Visst värnar jag om mitt privatliv, men det är också nog visst med att vara två. Mitt mål i livet nu är att ta det lite lugnare längs vägen och jobba mindre. Det är verkligen på tiden.

Panelens gissningar:
Nour: Rachel Mohlin
Pernilla: Hannah Graaf
Måns: Ann-Louise Hanson
Felix: Suzanne Reuter
Gästdomare Per: Linda Bengtzing

Möjliga ledtrådar från Per Anderssons sketch med Fågelskrämman:
Relation till Pernilla Wahlgren, tomte, loppis.

Magiska Boken

Foto: TV4

Låt: Gemini – ”Mio min Mio”

Möjliga ledtrådar:

”Bonusfamiljen”, Nour El Refai, Anna Book.Magiska bokens egen beskrivning:

– Förutom stjärnor, naturen och monster är jag fascinerad av familjerelationer. Man kan inte bara måla över sitt ursprung. Det är inte alltid en dans på rosor att hänga med familjen. Då och då måste jag dra i handbromsen och säga stopp. Nu måste jag få vara i fred. Jag ville stå i centrum och det är lite tråkigt när familjen knycker uppmärksamheten från mig. Mitt trick? Jag håller andan en stund och försöker dyka upp igen. Lite oväntat, liksom. För att bli en 2.0-version av sig själv måste man ibland simma mot strömmen och våga gå emot normen. Och nu när jag får stråla vill jag sjunga om en pappa som ingen glömmer.Panelens gissningar:

Nour: Félice Jankell
Pernilla: Felicia Book
Måns: Regina Lund, Marika Carlsson
Felix: Helen Sjöholm, Regina Lund
Gästdomare Per: Sanna Lundell

Möjliga ledtrådar från Per Anderssons sketch med Magiska boken:

Moa Herngren, Felix Herngrens syster, är ”syster till familjemedlemmar” som den Magiska boken känner, var nästan med i PH, eller åtminstone berättade historien om paradiset.

Karamellen

Foto: TV4

Låt: Lizzo – ”Good as hell”

Möjliga ledtrådar: Träslöjd-sal.

Karamellens egen beskrivning:

– Kärlekstrubbel och brustet i hjärta har vi väl alla haft någon gång. Men jag har klarat mig från hårda smällar hittills. Man är ju ingen smällkaramell. Sportintresset fanns alltid där, men sen började jakten på den rätta. Det blåe kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Min resa fick ingen rivstart. Jag har fått använda mina verktyg och en bra kontakt för att gå från att vara underkänd till igenkänd. Jag vill inte vara en nobody. Att ligga nära mållinjen har sitt pris. Och det har gjort ont. Inte bara hos mig. Som jag brukar säga, uppåt, framåt. Nu har jag legat på toppen och mitt privatliv ligger verkligen inte på is.

Panelens gissningar:

Nour: Helena Seger
Pernilla: Emma Zetterberg
Måns: Jessica Folcker
Felix: Victoria Beckham
Gästdomare Per: Charlotte Perrelli

Möjliga ledtrådar från Per Anderssons sketch med Karamellen:

Jobbar ibland i Los Angeles, och lirar med kungligheter ibland.

T-Rex och Forskaren

Foto: TV4

Låt: X-Models – ”Två av oss”

Möjliga ledtrådar: Camilla Läckberg som läkare, festande.

T-Rex och Forskarens egen beskrivning:

– Även om det kanske inte känns helt okej för dig så har jag haft ett herrans liv innan dig, Forskaren. Ett exempel är den röda ligan. Och ett annat uppdrag passade alla smaker. Jag kände mig som en mästare när biljetterna såldes ut och det blev fullsatt så snabbt. Jag har tillbringat en längre period på sjukhus än jag vill erkänna men de på gården vet. Den stora skillnaden mellan mig och dig, Forskaren, är att du uppskattar sena kvällar medan jag gillar tidig morgon när daggen ännu glittrar och glimrar. Det har faktiskt också varit en hel del gudomlig komedi och fest. Fast då var inte du min general, Forskaren. Du vet att jag inte är den bråkiga typen även när jag hamnar mitt i det. Det kommer alltid vara vi. Och två av Forskaren.

Panelens gissningar:

Nour: Markus Granseth
Pernilla: Özz Nûjen
Måns: Alexander Pärleros
Felix: Johan Glans
Gästdomare Per: Benny Anderssons orkester

Möjliga ledtrådar från Per Anderssons sketch med T-Rex och Forskaren:

Gymma, ”en fin bonus i karriären är att jag till och med har varit någon sorts ambassadör för Sverige”.

Fågelskrämman den femte att lämna grogrammet

Magiska boken och Karamellen möttes i ett vinnarbattle, där Karamellen vann och fick fördelen att i kvartsfinalen få välja sin motståndare.

I slutet av programmet blev det ett sångbattle mellan Fågelskrämman och T-Rex och Forskaren som den senare gick segrande ur varpå Suzanne Reuter fick lämna programmet.

– De var inte alls som jag trodde, det var mycket mycket roligare, sa Reuter.

Foto: TV4

Kvar i grupp ett är förutom T-Rex och Forskaren även Karamellen och Magiska Boken.

Foto: TV4

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!