Nöje

Mästarnas Mästare 2023 – här är alla deltagare

Årets deltagare i Mästarnas mästare är alla vana vid att stå på vinnarplats. Det kommer bli en säsong där alla gör sitt yttersta för att erövra titeln Mästarnas mästare 2023. SVT har avslöjat årets alla deltagare!

Foto: SVT

De som strider om den åtråvärda bucklan i Mästarnas Mästare 2023 är Nils van der Poel, Charlotte Kalla, Jens Byggmark, Andreas Bergwall, Johan Wissman, Maria Gretzer, Klara Svensson, Anders Holmertz, Jonna Adlerteg och Elina Öhman.

– I år får vi spänna fast säkerhetsbältet – Mästarhuset blir sprängfullt av tävlingsinstinkt! För egen del jublar jag åt att Anja Pärson äntligen är med, en av den alpina historiens största, och som jag har tjatat på henne genom åren, säger Micke Leijnegard, programledare för Mästarnas mästare.

Tisdag 6 september åker den första gruppen deltagare ned till Montenegro för att börja tävla i den 15:e säsongen av Mästarnas mästare. Förändringar har dock skett i de båda grupperna. Tre deltagare har hoppat av och tre nya har tillkommit: Jens Byggmark, alpint, Klara Svensson, boxning och Jörgen Brink, längdskidor.

– Det känns otroligt tråkigt att så nära inpå Mästarnas mästare behöva avstå på grund av en skada. Jag har verkligen sett fram emot att tävla i programmet och mäta mig med alla fantastiska idrottare som deltar. Men som alla vet är jag bra på att komma igen, och det kommer jag att göra även denna gång. Jag önskar alla årets deltagare all lycka till och jag kommer att sitta bänkad på första parkett, säger Anja Pärson.

Även Rickard Nordstrand och Charlotta Kalla dra sig ur den kommande säsongen av Mästarnas mästare på grund av en skada.

– Det är oerhört tråkigt men inte ovanligt att det sker förändringar i uppställningen innan inspelningen börjar. Vi är otroligt glada att vi med kort varsel har nya spännande deltagare på plats och ser fram emot inspelningsstart, säger Clara Mannheimer, projektledare för Mästarnas mästare 2023.

Deltagare Mästarnas Mästare 2023

Jörgen Brink – längdskidor
Tagit tre VM-brons (2003), har vunnit Vasaloppet tre gånger (2010, 2011, 2012) och har två segrar i längdskidornas världscup (2003).
Jens Byggmark – alpint
Har tagit VM-silver i lag 2007 och 2013, samt individuellt silver i slalom 2011.
Nils van der Poel – skidsko
Har tagit två OS-guld och tre VM-guld, samt två VM-guld för juniorer i skridsko.
Klara Svensson – boxning
Efter 105 amatörmatcher debuterade Klara Svensson, kallad Hulken från Höllviken, som proffs och blev WBFI i superlättvikt 2012, WIBF i superlättvikt 2013 och WBC i superlättvikt samt WBC i weltervikt (2016).
Maria Gretzer – ridsport
Har tagit sju guld, fyra silver och fem brons i hoppning och är dessutom fyrfaldigt utnämnd till Årets hoppryttare.
Elina Öhman – skotercross
Har två VM-guld och tre VM-silver i skotercross.
Jonna Adlerteg – gymnastik
Tog brons i ungdomsolympiaden 2010 i barr, och har dessutom två EM-silver i samma gren.
Andreas Bergwall – bandy
Har vunnit sju VM-guld i bandy.
Anders Holmertz – simning
Har tagit VM-guld på 4 x 200 m i frisim och har individuella EM-guld på 200 m frisim, samt har två OS-silver i 200 m frisim.
Johan Wissman – friidrott
Har tagit EM-guld, tre EM-silver och mer än 25 SM-guld i sprint (200 m, 400 m och stafett)

Grupp 1 består av:
Jonna Adlerteg
Maria Gretzer
Andreas Bergwall
Jens Byggmark
Anders Holmertz

Grupp 2 består av:
Klara Svensson
Elina Öhman
Jörgen Brink
Nils van der Poel
Johan Wissman

När har Mästarnas Mästare 2023 premiär?

Micke Leijnegard är programledare för 15:e säsongen och inspelningarna av Mästarnas mästare 2023 inleds i september 2022 i Montenegro. Serien visas i SVT under våren 2023 (datum ej klart).

Foto: SVT

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!