Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Matthew Perry: “Därför gjorde jag slut med Julia Roberts”

I en ny bok berättar Matthew Perry om sin mångåriga kamp mot alkoholism och drogmissbruk – och om varför han egentligen gjorde slut med Julia Roberts som han dejtade på 90-talet. “Jag räckte inte till”, skriver Perry.

Foto: Friends

I ett minnesvärt avsnitt av tv-serien Vänner dök Hollywoodstjärnan Julia Roberts upp i rollen som Susie Moss, en karaktär som hade en kort romans med Chandler Bing, spelad av Matthew Perry. Inhoppet blev desto mer intressant då det visade sig att Roberts och Perry dejtade i verkliga livet under tiden för inspelningen, något som Perry skriver om i sin nya bok Friends, Lovers and the Big Terrible Thing.

“Var för mycket för mig”

Roberts och Perrys romans tog sin början då han skickade blommor till henne inför inspelningen av ovan nämnda Vänner-avsnitt. Förhållandet tog en seriös vändning när Perry firade nyår tillsammans med Roberts och hennes familj i New Mexico 1996 – men kort därefter gjorde Perry slut med skådespelerskan.

I ett utdrag från Perrys bok, publicerat i The Times, berättar han om uppbrottet:

“Att dejta Julia Roberts var för mycket för mig. Jag var konstant övertygad om att hon skulle göra slut. Varför skulle hon inte göra det? Jag räckte inte till, jag skulle aldrig räcka till, jag var trasig, skev, omöjlig att älska”, skriver han i boken och fortsätter:

“Så istället för att behöva hantera den oundvikliga smärtan att förlora henne, gjorde jag slut med den vackra och briljanta Julia Roberts.”

Perry berättar att Roberts, som vid tiden för inspelningen av Vänner-avsnittet var en av Hollywoods i särklass största stjärnor, reagerade med förvåning:

“Hon kan ha tyckt att hon dejtade under sin egen nivå när hon var tillsammans med en tv-kille, och nu gjorde tv-killen slut med henne. Jag kan inte med ord beskriva hur förvånad hon såg ut.”

Var på rehab femton gånger

Ett annat minne från Perrys bok är från rehab några år senare – totalt åkte han in på rehab femton gånger under sin mångåriga kamp mot alkoholism och drogberoende.

Perry drar sig till minnes att han såg Roberts tilldelas en Oscar för sin insats i filmen Erin Brockovich, alltmedan han “svettades och skälvde” omgiven av andra patienter. Då drog han ett skämt:

“‘Jag tar tillbaka dig’, sa jag. ‘Jag tar tillbaka dig’. Hela rummet skrattade, även om detta inte var en rolig replik i en sitcom. Detta var på riktigt. Jag hörde inte längre ihop med de där människorna på tv. Nej, de människor som jag låg framför, skälvandes, täckt av filtar, var de som jag hörde ihop med nu”, skriver han.

Källa: Harper’s Bazaar

Friends, Lovers and the Big Terrible Thing - Matthew Perry KÖP

Friends, Lovers and the Big Terrible Thing - Matthew Perry

Pris: 292 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!