Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Matthew Perry från “Vänner” är död – drunknade i sitt hem

Matthew Perry, mest känd för sin roll som Chandler Bing i komediserien Vänner, har avlidit vid 54 års ålder. Enligt källor dog skådespelaren i sitt hem i Los Angeles under lördagen.

Foto: Shutterstock

Enligt källor dog Matthew Perry ​​i en drunkningsolycka i sitt hem i Pacific Palisades, Los Angeles, under lördagskvällen. Uppgifterna har bekräftas av polisen, samt en representant för skådespelaren, till NBC News. En officiell dödsorsak har ännu inte offentliggjorts men det finns ingen misstanke om brott, det skriver Los Angeles Times och TMZ som var först med att rapportera om dödsfallet.

Kämpade med missbruk

Matthew Perry har varit öppen om sin kamp med droger och alkohol. I sina memoarer Vänner, Kärlekar och det där Fruktansvärda som gavs ut i fjol berättar skådespelaren inte bara om minnen från sin tid på Vänner, utan beskriver också de många återfall han genomgick under årens lopp.

I ett utdrag ur boken avslöjar Perry anledningen till att han gjorde slut med Julia Roberts, som han dejtade i samband med hennes gästspel i Vänner:

“Att dejta Julia Roberts var för mycket för mig. Jag var konstant övertygad om att hon skulle göra slut. Varför skulle hon inte göra det? Jag räckte inte till, jag skulle aldrig räcka till, jag var trasig, skev, omöjlig att älska.”

Hyllas av vänner och tidigare kollegor

Ingen av Perrys kollegor från Vänner har ännu kommenterat stjärnans bortgång. Däremot har Warner Bros Television Group, som producerade samtliga tio säsonger av Vänner från 1994 till 2004, hyllat sin “kära vän” och “en otroligt begåvad skådespelare” i ett uttalande i Warner Bros tv:

“Vi är förkrossade av nyheten att Matthew Perry gått bort. Han var en gåva till oss alla. Våra tankar går till hans familj, nära och kära och alla hans fans.”

Även tidigare skådespelarkollegor, såsom Selma Blair och Mira Sorvino, har hyllat Perry på sociala medier:

“Min äldsta pojkvän. Vi älskade alla Matthew Perry, och särskilt jag. Varje dag. Jag älskade honom förbehållslöst. Och han mig. Och jag är förkrossad. Mitt hjärta är krossat. Sov gott Matty. Sov gott”, skriver Blair i ett inlägg på Instagram.

Kanadas premiärminister Justin Trudeau har också publicerat ett inlägg om Perry, som han kände från sin skoltid:

“Matthew Perrys död är chockerande och sorglig. Jag kommer aldrig glömma de lekar vi brukade leka på skolgården, och jag vet att människor världen över aldrig kommer glömma den glädje han gav dem. Tack för alla skratt, Matthew. Du var älskad – och du kommer att vara saknad.”

Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda - Matthew Perry KÖP

Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda - Matthew Perry

Pris: 279 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!