Nöje

Matupplevelse med guldram hos Icehotel

Varje vinter erbjuder Icehotel konstupplevelser i form av ett vinterhotell, byggt av is och snö tillsammans med konstnärer och designers från hela världen. Nu skapar Icehotel sommarens unika smaker, äventyr och upplevelser i vildmarken, 200 km norr om polcirkeln. Allt är noga utvalt, skräddarsytt med det oväntade och skapat genom hotellets konstnärliga filter.

Foto:  Erik Nissen Johansen

Icehotel har sedan 1989 erbjudit gäster från hela världen en unik konstupplevelse och tar nu för första gången med sig konsten ut i naturen även under sommarsäsongen, i år i form av ett dukat bord gjort av is. Efter en lång vintersömn visar naturen återigen upp sig och det är nu dags att upptäcka vad som vilat djupt nedom all snö under vintern, och utforska vad som ibland kallas Europas sista riktiga vildmark.

Unik och genuin middagsupplevelse

Konstnären Anna Öhlund, som tidigare skapat ceremonisalen ”Skogen” i Icehotel 31, har fått årets uppdrag att tolka Icehotel i sommarskrud, resultatet blev det klaraste isblock, dekorerat i norrländsk anda där vatten blir till is och is blir till vatten. Gästerna kommer kunna få ta del av en unik och genuin middagsupplevelse i den norrländska vildmarken, helt privat för endast deras sällskap.

Menyn som består av fyra serveringar bjuder på smaker och dofter inspirerade från det norrländska köket. Med noga utvalda, lokala råvaror serveras gästerna delikatesser såsom ren, röding och hjortron. Det dukade bordet blir en minnesvärd kväll och en fröjd för alla sinnen. Utöver det dukade isbordet erbjudes även samma matupplevelse på ett uppdukat rustikt träbord, även detta placerat i den vackra norrländska skogen. 

Middagsupplevelsen Det Dukade Bordet har premiär under midsommarveckan men är bokningsbart redan nu!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!