Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Max lanserar fler vego-nyheter – nu finns vego-nuggets på menyn

Allt fler väljer att äta veganskt och vegetariskt och nu fortsätter hamburgekedjan Max att satsa ännu mer på sitt köttfria sortiment. På menyn hittar du nya gröna alternativ för den som är sugen på hamburgare och vill äta mer hållbart.

hamburgaremaxFoto: Max

I januari 2016 öppnade Max upp för ett nytt koncept och introducerade Green-familjen med fyra vego-burgare – och nu fortsätter Max att satsa på nya goda gröna alternativ. På menyn hittar du numera två nya lakto-ovo-vegetariska burgare: Cripsy No Chicken som är gjord på ekologiskt sojaprotein med tillhörande Friscobröd och Chili ‘n’ Cheese-burgaren som bland annat är gjord på soja, vitkål och aubergine. Grand Deluxe Umami Halloumi-burgaren som länge har gästspelat på menyn ingår nu även i Green-familjen. Bland deras nyheter finns även (hör och häpna!) lakto-ovo-vegetariska Cripsy Nuggets.

– Traditionellt är nuggets gjorda av kyckling, men vi tycker att det är formen, konsistensen och storleken som gör en nuggets. Och de blir ännu godare tillsammans med någon av våra nya veganska dippsåser, säger Johan Mårtensson i ett pressmeddelande.

Nu kan även du som är vegan eller vegetarian äta nuggets och goda burgare – toppen tycker vi! Här är nyheterna på menyn:

Crispy No Chicken
Crispy No Chicken är en lakto-ovo-vegetarisk burgare där själva burgaren är vegansk och glutenfri. Den serveras i Friscobröd och är gjord på ekologiskt sojaprotein.

Chili ’n’ Cheese
Detta är också en lakto-ovo-vegetarisk burgare som är vegansk och innehåller gluten. Chili ‘n’ Cheese är gjord på soja, vete, champinjoner, vitkål, aubergine och dinkel och serveras i sesambröd bland annat tillsammans med rödlök och smält cheddardipp.

Crispy Nuggets 
Kanske barnens nya favorit? Crispy Nuggets har friteras tillsammans med produkter som innehåller ost och gluten och benämns därför som lakto-ovo-vegetariska. De är gjorda på ekologiskt sojaprotein och serveras med valfri dippsås.

Grand Deluxe Umami Halloumi
Nu hittar du även denna burgare – en lakto-ovo-vegetarisk burgare som tidigare har gästspelat på menyn. Burgaren innehåller två friterade halloumiburgare, briochebröd, tomat, picklad rödlök och Umamidressing.

Utöver detta lanseras även fem nya lakto-ovo-vegetariska och veganska dippsåser: BBQ (vegansk), Sriracha-ketchup (vegansk), Sweet ’n’ Sour (vegansk), Ranch (lakto-ovo-vegetarisk) och Mango Curry (lakto-ovo-vegetarisk).

Källa: Max

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!