Nöje

Max lanserar ny hamburgare – lyfter smaken av chili till en ny nivå

Imorgon, 18 mars släpps Max senaste nytillskott på hamburgermenyn. Burgaren, Grand Deluxe Pepper Jack’n’Chili, är en smakrik blandning av picklad chili och krämig Pepper Jack-ost. Nedan listar vi också Max chefskocks fem tips för att lyckas bygga den perfekta burgaren. 

Efter hundratals timmar av att få fram rätt ingredienser, hitta de bästa smakkombinationerna och balansera hetta och friskhet skapar Max hela tiden nya burgare i sitt utbud. Den senaste nyheten har verkligen en passion för detaljer. Grand Deluxe Pepper Jack’n’Chili serveras på sesambröd med picklad röd chili, Pepper Jack-ost, gul lök, isbergssallad och chilimajonnäs. På nötköttsburgaren tillkommer även bacon, men burgaren går att få vegetarisk.

Men det är en konst att bygga en riktigt god burgare. Max chefskock håller hårt vid detaljerna, att hellre tänka mindre av allt och att tomat och lök ska vara fint skurna så att burgaren inte blir för svår att äta. Det är också viktigt att hitta en bra balans mellan salt, sött, beskt, syrligt och umami med noggrant utvalda ingredienser.

Kockens fem bästa tips för den perfekta burgaren

Dressing i bottenbrödet

Lägg en sked dressing på bottenbrödet så att brödet suger åt sig av den. Genom att ha dressingen längst ner i burgaren får smakupplevelsen en skjuts, eftersom dressingen snabbt kommer i kontakt med smaklökarna. 

Osten ska både finnas mellan och på proteinet

När man gör en dubbelburgare är det viktigt att komma ihåg att lägga en ostskiva mellan och en på proteinet. Osten gör burgaren krämigare och smaken mer intensiv.

Lägg dina tillbehör mellan dressingen och proteinet

Dom bästa burgarna är också lätta att äta. Och för att undvika att burgaren glider runt på dressingen ska tillbehör, som sallad och tomat, ligga mellan dressing och det protein du valt.

Separera starka och milda smaker                            

Tänk på att separera starka och smakrika ingredienser som chili från de milda, som majonnäs, för bättre balans i burgaren. Lägg de starka smakerna i locket och de milda i botten. På så vis känner man den starka chilifrukten innan den milda majonnäsen rundar av hettan. Gillar man sötsyrliga smaker är ett tips att pickla chilin. 

Stapla varma och kalla ingredienser på varsitt bröd

Ett enkelt tips som man ofta inte tänker på är att stapla varma och kalla ingrediensers på varsitt bröd för att burgaren ska hålla sig varm så länge som möjligt. När man är klar ”viker” man ihop bröden med ingredienser och ställer burgaren på bottenbrödet. 

Spana in Max nyhet Grand Deluxe Pepper Jack’n’Chili som serveras mellan den 18 mars och 19 maj på samtliga restauranger och går att få med antingen halloumi, delifresh plant beef eller svenskt nötkött. 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!