Nöje

MAX lanserar svensk Grilloumi-burgare i matbutik tillsammans med Fontana

Äntligen lanseras publikfavoriten Grilloumi från MAX och Fontana i dagligvaruhandeln över hela landet. Grilloumins intåg i matbutiker gör det lättare för fler att välja gröna alternativ till sina burgare.

Foto: MAX

I mars 2022 lanserades Grilloumi-burgaren på samtliga MAX-restauranger i Sverige, Norge och Danmark. I samband med lanseringen bytte man ut halloumin mot norrländsk Grilloumi från Fontana – med 50 procent lägre klimatpåverkan än halloumin. Nu passar MAX och Fontana på att byta ut halloumiburgaren i dagligvaruhandeln till svensk Grilloumi-burgare i över hela landet.

– Jag tycker det är extra roligt när vi tar våra produkter ut i butik och låter gästerna få möjlighet att utforska nya smaker och kombinationer på egen hand. Genom att lansera Grilloumin i butik kan fler välja gröna alternativ till rött kött och samtidigt göra burgare som både smakar och gör gott – hemma i sitt eget kök, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX Burgers.

Grilloumin är ett resultat mellan ett samarbete mellan MAX och Fontana där man jobbat nära tillsammans för att hitta en kvalitet som motsvarar de högt ställda förväntningarna hos både produktteamen och konsumenterna. Resultatet är en grillost med avvägd sälta som är mindre syrlig än traditionell halloumi.

Grilloumi-burgaren finns att köpa på Citygross, ICA, Willys och Hemköp i Sverige från och med den 30 maj. Burgaren kommer i 4-pack om 4 x 60g och rekommenderat pris är 44.90 SEK.

Foto: MAX

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!