Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Max säger hejdå till plasten – slutar med sugrör och bestick i plast

De karaktäristiska sugrören i orange är snart ett minne blott. Nu slutar nämligen hamburgerkedjan Max med sugrör och bestick i plast.

max-slutar-plast-Foto: Unsplash

Max Hamburgare tar ett steg mot att bli mer hållbara och kommer under året att ersätta sugrör och andra engångsprodukter mot alternativ som är gjorda i 100 procent förnybart och återvinningsbart material. Redan nu har restaurangen på Hötorget fått nya sugrör gjorda av papper och bestick i trä. I april kommer plasten fasas ut i alla restauranger i Sverige och under året kommer även pappglasen att bytas ut. Det som kommer att förändras är att fuktspärren inne i glaset byts ut mot en hinna gjord på sockerrör.

– Nu blir vi först i branschen med att ta bort plastsugrör. Tillsammans med övriga åtgärder innebär det att vi ökar andelen växtbaserade förpackningar till 92 procent och det känns väldigt skönt, säger Kaj Török, Informations- och hållbarhetschef på Max.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!