Nöje

Nu lanserar McDonald’s en plantbaserad burgare – men inte för dig som är vegetarian

“Växtbaserade burgare för alla köttälskare” – så beskriver McDonald’s sin nya burgare McPlant, som är gjord på ett ärtbaserat protein. Men om du inte vill äta kött så är den kanske inte rätt val för dig som är vegetarian ändå, vi reder ut varför!

Foto: McDonald’s

Sedan i början av januari serverar McDonald’s en ny plantbaserad burgare på utvalda restauranger, rapporterar Nyheter24. En bra början för att nå ut till vegetarianer, låter det som? Men trots det plantbaserade proteinet så är burgaren onte tänkt som ett alternativ för vegetarianer, utan de som är “flexitarianer” och alltså både äter kött- och växtbaserad mat, säger McDonalds presschef Henrik Nerell till Nyheter24.

Burgaren har en sås utan ägg men innehåller mejeriprodukter som mjölk, smör och ost genom osten som finns i den, vilket gör att den är utesluten för veganer. Men vad är det då som gör att inte heller vegetarianer blir nöjda med den? Svaret finns i hur burgaren tillagas – för trots att burgaren inte innehåller något kött så steks den på stekhällar tillsammans med hamburgerkött. Med andra ord riskerar den som beställer McPlant att ändå få i sig kött eller rester av kött, även om det inte finns med som en ingrediens i burgaren

– Vi informerar både i beställningskioskerna samt på menytavlorna på de restauranger som serverar McPlant för att det ska vara tydligt hur burgaren tillagas, säger Henrik Nerell till Nyheter24.

Just nu finns McPlant på prov på McDonalds restauranger i Helsingborg och Linköping – det återstår alltså att se om den nästan vegetariska burgaren tar sig ut till resten av landet.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!