Nöje

Med detta enkla knep ökar du livslängden på dina växter

Har du svårt att hålla liv i dina växter? Att sköta om plantor där hemma kan vara svårare än du tror. Med det här enkla knepet kan du dock göra underverk för dina växter!

Foto: H&M Home

Att ge överblivet kokvatten från grönsaker eller pasta till dina växter kan förlänga livslängden och göra bladen skinande gröna! Ett billigt och miljövänlig alternativ till växtnäring som du med största sannolikhet har tillgång till i överflöd.

Ett sätt att ta hand om miljön

Det är också ett snällt sätt att ta hand om miljön, om vi ser till att ta tillvara på det vatten vi använder. Vatten är en livsviktig resurs som vi tar för givet i vissa delar av världen, och det kan vara en god idé att se över sin vattenkonsumtion både med hänseende till ekonomi och miljö. För att återanvända vatten från matlagning till dina växter, gör på följande vis:

  1. När du kokat pasta, ägg, potatis eller grönsaker, spara vattnet och sätt åt sidan och låt svalna. Vitaminerna och stärkelsen i vattnet kommer att föras vidare till dina växter.
  2. När vattnet svalnat, se till att det når rötterna längst ner på plantan, och vattna varsamt. En genomsnittlig planta behöver en matsked vatten per dag.
  3. Nu återstår det bara att se hur dina plantor trivs och frodas av det näringsrika vattnet. Men kom ihåg, använd inte salt i kokvattnet om du ska använda det till dina hushållsplantor! Du kan även vattna ute i trädgården med överblivet kokvatten.

Källa: Housebeautiful

Foto: Bergs Potter

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!