Nöje

Meghan Markle öppnar upp om mobbningen under graviditeten

Meghan Markle har öppnat upp om de hårda ord som allmänheten riktade mot henne online när hon blev en del av den brittiska kungafamiljen. “Den största delen av den mobbning som jag upplevde i sociala medier och online skedde när jag var gravid med Archie och Lili,” säger hon enligt CNN.

Foto: Instagram @misanharriman

Det var när Meghan Markle, 42, nyligen höll tal under South by Southwest-festivalen i Texas, USA, som hon sa att hon “håller avstånd” till sociala medier för tillfället för sitt eget välbefinnandes skull.

“Det är grymt”

Hertiginnan av Sussex och hennes make prins Harry, 39, gifte sig 2018. Året därpå välkomnade de sonen Archie, 4, och 2021 föddes dottern Lilibet, 2.

Enligt Markle intensifierades näthatet mot henne under tiden som hon var gravid:

“Den största delen av den mobbning som jag upplevde på sociala medier och online skedde när jag var gravid med Archie och Lili, och med en nyfödd”, sa hon och fortsatte:

“När man tänker på det måste man verkligen anstränga sig för att förstå varför någon skulle vara så full av hat. Det är inte taskigt. Det är grymt.”

Samma år som prins Archie föddes gick det brittiska hovet ut och vädjade till allmänheten att visa “artighet, vänlighet och respekt” när de interagerade med palatsets inlägg på sociala medier. Uppmaningen kom efter att användare riktat hat mot både Markle och Kate Middleton – numera prinsessa av Wales.

“I det digitala rummet och i vissa delar av media har vi glömt bort vår medmänsklighet”, sa Meghan. “Och det måste förändras. Jag förstår att det finns en orsak, och jag förstår att det handlar om mycket pengar. Men även om det genererar pengar så är det inte rimligt.”

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!