Nöje

Melodifestivalen 2022 – Anna Bergendahl öppnar upp om prestationsångesten

Nu står det klart att Anna Bergendahl blir en av de artister som tävlar i finalen av Melodifestivalen. För Aftonbladet berättar hon om sina blandade känslor inför tävlingen – och sina höga krav på sig själv.

Foto: SVT/Annika Berglund

Under lördagskvällen säkrade Anna Bergendahl, liksom Tone Sekelius, sin plats i Melodifestivalens final som äger rum lördagen den 12 mars.

“Har höga krav på mig själv”

Trots att Bergendahl knappast är en novis i Melodifestivalsammanhang – 2010 vann hon tävlingen med låten “It’s my life” – berättar hon för Aftonbladet att hon har haft blandade känslor inför att delta igen:

“Det är mycket självtvivel, självförakt och man blir också så otroligt påverkad av andra människor, vad andra människor skriver, tycker, blir väldigt påverkad av konkurrensen som alltid är hård”, säger hon och fortsätter:

“Det krävs väldigt mycket mod. Det krävs ballar av stål och ibland känner jag att jag fan inte är gjord för det här, jag har inte det i mig att palla det här.”

Samtidigt berättar Bergendahl att hon känner sig lyckligt lottad som får chansen att medverka i tävlingen.

“Det finns så många i världen som inte får en enda jävla chans till någonting och jag känner mig bara så lyckligt lottad”, säger hon till Aftonbladet. “Av den anledningen känner jag att jag vill uppleva livet trots att jag ställer höga krav på mig själv.”

Foto: SVT/Annika Berglund

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!