Nöje

Melodifestivalen 2022 deltävling 3 – Anders Bagge och Faith Kakembo vidare till finalen

Vi har avklarat tredje deltävlingen av Melodifestivalen och nu står det klart att Anders Bagge och Faith Kakembo går direkt till final!

Foto: SVT

Anders Bagge har kämpat med både rösten och sin svåra nervositet under repetitionerna under veckan. Idol jurymedlemmen Anders Bagge rördes till tårar när det stod klart att han går direkt till final med låten ”Bigger than the universe”.

– Jag har inte gråtit på fem… Jag grät förra gången när min hund dog, fick Anders Bagge fram mellan tårarna.

Anders Bagge hade som krav på SVT inför sin medverkan i programmet – att Johanna skulle sitta längst fram till höger i publiken under uppträdandet.

– Jag ville ha henne på högersidan. Det känns bra, det är en trygghet. Så jag kan slänga en blick på henne. Det är ändå henne jag sjöng för live senast, det var på bröllopet och det gick ju så då kan jag ju göra det en gång till.

Anders Bagge fick sällskap till finalen av artisten och narkossköterskan Faith Kakembo som gick vidare med bidraget “Freedom” tack vare apprösterna. Att vänta på beskedet var ren tortyr, konstaterar hon efter sändningen.

Vidare till semifinal deltävling 3 (tidigare Andra chansen)

Lisa Miskovsky

Cazzi Opeia

Utslagna ur Melodifestivalen 2022 deltävling 3

Lancelot
Linda Bengtzing
Tribe Friday

Från de tidigare deltävlingarna har Robin Bengtsson, Cornelia Jakobs, Liamoo och John Lundvik tagit sig vidare till finalen!

Foto: SVT

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!