Nöje

Melodifestivalen 2022 deltävling 4 – Klara Hammarström och Medina vidare till finalen

Vi har avklarat den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen och nu står det klart att Klara Hammarström och Medina går direkt till final!

Foto: Annika Berglund/SVT

Under lördagskvällen gick den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen 2022 av stapeln i Friends arena i Stockholm. Efter en spännande rösträkning stod det klart att Klara Hammarström och Medina går till final.

Läs även: Melodifestivalen 2022 – Klara Hammarström favorit i deltävling 4 enligt oddsen.

Stöd för Ukraina

Kvällens sändning skildrades såklart av Rysslands anfall mot Ukraina. Programledarna höll från början ett väldigt känslosamt inslag och i folkhavet syntes även många skyltar för att visa sitt stöd.

“Vi står enade med alla de som kämpar mot det ofattbara som sker bara några timmars resa härifrån”, sa Farah Abadi i sändning.

“För bara några dagar sedan vaknade vi till nyheten om allt det hemska som händer i Ukraina. Våra tankar finns hos alla oskyldiga människor som faller offer för kriget som sker just nu”, sa Oscar Zia.

– Och vi står enade med alla de som kämpar mot det ofattbara som sker bara några timmars resa härifrån. Men du kan göra skillnad. Om du har möjlighet så ring med Radiohjälpens nummer i kväll för att rösta. Alla intäkter går till Radiohjälpens insamling för människorna i Ukraina och omgivande länder där de kan få skydd och trygghet, avslutade Farah Abadi.

Vidare till semifinal deltävling 4 (tidigare Andra chansen)

Lillasyster

Anna Bergendahl

Utslagna ur Melodifestivalen 2022 deltävling 4

Angelino

Malin Christin

Tenori

Från de tidigare deltävlingarna har Robin Bengtsson, Cornelia Jakobs, Liamoo, John Lundvik, Anders Bagge och Faith tagit sig vidare till finalen!

Foto: SVT

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!