Nöje

Melodifestivalen 2022 – här är artisterna som tävlar i deltävling 2

Bland artisterna som tävlar i Melodifestivalens andra deltävling på lördag återfinns flera forna Idolvinnare, ett punkrockband – och en av Sveriges största YouTubers.

Foto: Axel Mazetti/Tove Floss/Universal Music

På lördag är det dags för deltävling nummer två i Melodifestivalen 2022, och det ser ut att bli en intressant blandning av både genrer och artister.

Här tar vi en närmare till på alla deltagare i andra deltävlingen!

LIAMOO

LIAMOO

Den forne idolvinnaren LIAMOO medverkade i Melodifestivalen för första gången 2018, då med låten ”Last Breath”. 2019 deltog han igen med duetten “Hold You” tillsammans med Hanna Ferm – och nu är det alltså dags igen. Årets låt heter “Bluffin” och är skriven av Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Sami Rekik, Dino Medanhodzic och Ali Jammali.

Foto: Per Kristensen/Warner Music

Nästa bild
Niello & Lisa Ajax

Niello & Lisa Ajax

Lisa Ajax är en annan idolvinnare som har gjort bra ifrån sig i Melodifestivalen. 2019 gick hon till final med låten “Torn”, som även blev en radiohit. I år deltar hon med duetten ”Tror du att jag bryr mig” tillsammans med Niello, som fick sitt genomslag 2013 med låten ”Legenden”.

”Tror du att jag bryr mig” är skriven av Yvonne Dahlbom, Niklas ”Niello” Grahn Linroth och Jesper Welander.

Foto: Tove Floss/Universal Music

Nästa bild
Samira Manners

Samira Manners

Samira Manners släppte sin släppte debutsingel ”Do It All Again” i maj 2020 och sedan dess har det blivit ytterligare tre singlar. Hon deltar med låten “I want to be loved”, som hon har skrivit tillsammans med Fredrik Andersson.

Foto: Ida Fia Sveningsson/Cardiac Records

Nästa bild
Alvaro Estrella

Alvaro Estrella

Alvaro Estrella är inte bara artist, utan även dansare och låtskrivare. Förutom att ha deltagit i Melodifestivalen som både bakgrundsdansare och artist har han även hunnit med att medverka i flera musikaler under årens lopp, däribland West Side Story på Malmöoperan.

I lördagens deltävling framför han låten “Suave”, som han har skrivit tillsammans med Linnea Deb, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt och Joy Deb.

Foto: Tove Floss/Universal Music

Nästa bild
Browsing Collection

Browsing Collection

Skövdebandet Browsing Collection har gästat festivaler som Sweden Rock Festival, Peace & Love, Getaway Rock, såväl som att ha turnerat både i Europa och Sydkorea.

På lördag tar de sitt metalinfluerade punkrock-sound till Melodifestivalen med låten “Face in the crowd” som är skriven av Carolina Karlsson, Mimi Brander, Moa Lenngren, Nora Lenngren, Sandra Bjurman och Jimmy Wahlsteen.

Foto: Jan-Erik Lindkvist

Nästa bild
John Lundvik

John Lundvik

Låtskrivaren John Lundvik kom trea i Melodifestivalen 2018 med låten “My Turn”, och året därefter tog han sig hela vägen till Eurovision Song Contest i Tel Aviv där han slutade på en respektabel femteplats.

I andra deltävlingen av årets upplaga av Melodifestivalen deltar Lundvik med låten “Änglavakt”, som han har skrivit tillsammans med Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Benjamin Rosenbohm och Fredrik Sonefors.

Foto: Axel Mazetti

Nästa bild
Tone Sekelius

Tone Sekelius

Tone Sekelius är en av Sveriges största YouTubers, har släppt ett flertal singlar och ligger bakom 2017 års Pridelåt. Hon kom ut som transperson i fjol, i samband med att dokumentären ”Thomas Sekelius: Mitt namn är Tone” kom ut på Discovery+.

Sekelius har tillsammans med Anderz Wrethov skrivit “My way”, som handlar om att gå sin egen väg och våga stå för den man är, tillsammans med.

 

Foto: Kristian Pohl/Emperial

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!