Nöje

Melodifestivalen 2022 – här är artisterna som tävlar i deltävling 3

På lördag är det dags för deltävling 3 i Melodifestivalen. I startfältet ser vi allt från nykomlingar till de som har lång vana och erfarenhet av Melodifestivalen. Nedan listar vi alla artister som tävlar under lördagens deltävling!

Foto: SVT

Melodifestivalen 2022 sänds från Stockholm och årets programledare är Oscar Zia med stöttning från Farah Abadi i green room. Vi har nu lagt två deltävlingar bakom oss och på lördag väntar den tredje. Hittills har artisterna Cornelia Jakobs, Robin Bengtsson, Liamoo och John Lundvik gått vidare till final. Spana in lördagens startfält nedan!

Cazzi Opeia 

Cazzi Opeia 

Låtskrivare: Bishat Araya, Jakob Redtzer, Cazzi Opeia, Paul Rey Moa

Svensk artist, låtskrivare och vokalproducent som blivit en av de mest efterfrågade låtskrivarna inom K-pop. Cazzi Opera har som låtskrivare sålt mer än 20 miljoner fysiska album och strömmats mer än 4 miljarder gånger.

Foto: Julia Dansarie/EKKO Music Rights Europe.

Nästa bild
Lancelot 

Lancelot 

Låtskrivare: Lancelot Hedman, Niklas Carson Mattsson

Lancelot sjunger från hjärtat med sina självupplevda texter om kärlek, svek och att blicka inåt. I oktober släppte han debutsingeln “Fördärvad” och kort därefter singeln “Desdemona.”

Foto: Tove Flos/Universal Music

Nästa bild
Lisa Miskovsky

Lisa Miskovsky

Låtskrivare: Lisa Miskovsky och David Lindgren Zacharias .

Lisa Miskovsky är en av sveriges mest etablerade musiker. Hon har sålt över 200 000 album, vunnit två Grammisar och fem Rockbjörnar. I år ställer hon upp i Melodifestivalen för andra gången.

Foto: Andreas Nilsson

Nästa bild
Faith Kakembo

Faith Kakembo

Låtskrivare: Laurell Barker, Anderz Wrethov, Palle Hammarlund, Faith Kakembo

Faith Kakembo upptäcktes när hon deltog i talangtävlingen P4 Nästa 2019. Hon uppmärksammades för sin unika röst och tävlade sedan i Melodifestivalen 2020 med låten “Crying Rivers.”

Foto: Andreas Joakimsson/Warner Music

Nästa bild
Tribe Friday 

Tribe Friday 

Låtskrivare: Isak Gunnarsson, Robin Hanberger Pérez, Noah Deutschmann

Med en blandning av indierock och pop har Tribe Friday fått en hängiven publik över hela världen. Bandet består av medlemmarna Noah Deutschmann, Isak Gunnarsson och Robin Hanberger Pérez.

Nästa bild
Anders Bagge 

Anders Bagge 

Låtskrivare: Anders Bagge, Jimmy Jansson, Peter Boström, Thomas G:son

Anders Bagge har jobbat med världsartister som Jennifer Lopez, Madonna, Celine Dion, Janet Jackson  Santana och Enrique Iglesias. Den här gången är det dock Bagge själv som ska inta scenen som artist.

Foto: Marcus Järvinen

Nästa bild
Linda Bengtzing

Linda Bengtzing

Linda Bengtzing är en riktig melloveteran med låtarna “Alla flickor”, “Jag ljuger så bra” och “Hur svårt kan det va?” i bagaget. Senast hon deltog i Mello var 2020, då med låten “Alla mina sorger.”

Foto: Daniel Jelldeus

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!