Nöje

Melodifestivalen 2022 leds av Oscar Zia – här är hela turnéschemat

Melodifestivalen 2022 kommer att ledas av artisten Oscar Zia. Nu släpper de äntligen städer och datum, spana in hela schemat för festivalturnén nedan!

Foto: SVT

I samband med att Oscar Zia presenterades som programledare för Melodifestivalen 2022 släpptes även det kommande turnéschemat. I år besöker melodifestivalen sex svenska städer från söder till norr.

Axlar rollen ensam i år

2022 är det alltså bara en person som kommer stå på scen och axla programledarrollen för Melodifestivalen. Oscar Zia, 24, kommer vara den som drar i trådarna. Han berättar dock att han inte kommer att vara helt ensam utan att han kommer bjuda in gäster till programmen. Han ser fram emot uppgiften och menar att det är en stor ära att få leda programmet.

“Helt självskriven som programledare”

Oscar Zia har själv tävlat tre gånger, och han var även en av programledarna förra året, då tillsammans med Anis Don Demina. Melodifestivalens projektledare Anette Brattström beskriver valet av Oscar på följande vis: “Oscar Zia är en fullblodsentertainer som med sin charm, bredd och glimten i ögat känns helt självskriven som programledare.”

Under programmets gång kommer sex svenska städer besökas och den stora finalen sänds från Friends arena i Stockholm den 12 mars. Se det fullständiga turnéschemat nedan:

5/2 deltävling 1 – Malmö, Malmö arena

12/2 deltävling 2 – Göteborg, Scandinavium

19/2 deltävling 3 – Lindköping, Saab arena

26/2 deltävling 4 – Lidköping, Sparbanken arena

5/3 andra chansen – Örnsköldsvik, Hägglunds arena

12/3 final – Stockholm, Friends arena

Foto: SVT

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!