Nöje

Metro Mode-Alexia: “Är hellre singel än att nöja mig med ett medelmåttigt förhållande”

Kärlekens dag är här – något som får Metro Modes reporter Alexia Karanatsiou att reflektera över förhållanden. Hon berättar att hon inte ser någon vits i att nöja sig med ett förhållande som bara är “helt okej”. “Ett medelmåttigt förhållande utan passion kommer aldrig vara någonting för mig”, skriver hon. Läs krönikan nedan!

Foto: Unsplash/Privat

Alla hjärtans dag är här igen vilket får mig att reflektera kring kärlek och förhållanden. Jag inser hur många bekanta jag har som hoppar från förhållande till förhållande. Ena dagen är man dödskär i någon och lägger ut pussbilder med hastagen #loveofmylife, för att bara någon månad senare ha bytt partner. Men vem är egentligen jag att döma? Alla får ju leva sitt liv som man själv vill – det är något jag alltid kommer att förespråka. Men det får mig också att tänka till. Dessa personer (som jag har pratat med) har en rädsla för att vara ensamma. De vägrar att sitta själva en söndagkväll och söker sig snabbt till någon ny när förhållandet tagit slut. Även om relationen i sig inte är mer än bara “helt okej”.

Jag själv dejtar nu, men skulle ändå se mig (än så länge) som singel. Jag har varit det ett tag nu och jag är verkligen inte rädd för att vara själv. Sanningen är att jag trivs rysligt bra med att styra mitt liv precis så som jag själv vill ha det och jag räds inte av att spendera tid i mitt egna sällskap. Därför kommer jag heller inte nöja mig med vem som helst. Och varför skulle jag?

Jag har varit på en del dejter – och om de är tråkiga från start orkar jag inte vänta på att ett intresse ska växa fram

Jag är fullt medveten om mitt egna värde och har verkligen insett vad jag vill ha i ett förhållande – och vad jag inte vill ha. Jag har varit på en del dejter – och om de är tråkiga från start orkar jag inte vänta på att ett intresse ska växa fram. Om jag inte känner mig pirrig inför en dejt och det inte finns “något” där tänker jag inte envisas med att “vänta och se”. Jag vill känna av en stark dragningskraft från start och sedan låta personligheten avgöra om jag blir mer eller mindre intresserad.

Men en sak är säker – jag är hellre singel för resten av mitt liv än att nöja mig med något som bara känns “helt okej”.

Min nästa pojkvän ska ha visat sig vara helt jäkla fantastisk. Sedan kan man givetvis aldrig helt säkert veta. Men om det inte ens känns rätt från början, varför ens fortsätta? Jag tänker inte nöja mig med ett medelmåttigt förhållande, när jag vet att jag kan få ett helt underbart förhållande. Visserligen kräver det mer tålamod och tid, men jag har heller inte bråttom med att uppdatera Instagram med #loveofmylife-bilder. Händer det så händer det. Men en sak är säker – jag är hellre singel för resten av mitt liv än att nöja mig med något som bara känns “helt okej”. Ett förhållande utan passion, pirrig lycka och trygghet. Kan jag inte få det, då kan det faktiskt lika gärna vara.

Nu kanske ni undrar: är jag ens öppen för en ny kärlek i mitt liv? Absolut! Är jag redo för en man i mitt liv? Ja, faktiskt! Vet jag om att kärleken kan ha en oövervinnlig kraft som får en att sväva på moln? Ja, det vet jag! Men jag har inte bråttom att hitta någon att kalla mitt livs kärlek. Jag ser helt enkelt ingen vits i att vara i ett förhållande bara för att. Ett medelmåttigt förhållande utan passion kommer aldrig att vara någonting för mig.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!