Nöje

De 10 bästa öarna i Stockholms skärgård – Metro Mode guidar dig!

Stockholms skärgård bjuder på solstänkta klippor, vackra båtturer, caféer och restauranger i toppklass. Nedan listar vi 10 öar du inte får missa att besöka i sommar.

Foto: Instagram @feliack/@visitroslagen

Vatten som slår mot klipporna framför vidsträckta landskap. Funderar du på vilka öar du borde besöka i sommar? Stockholms skärgård bjuder på magiskt vackra platser bara en båttur bort. Packa picknickväskan och besök en av platserna, varför inte göra det redan i helgen?

Nedan listar vi våra 10 favoriter!

Fjäderholmarna

Fjäderholmarna

En vacker skärgårdsö som passar perfekt för en dagsutflykt. Här finns både klippbad, caféer och gömda oaser som serverar fika och somriga drinkar. Hit reser du på 30 minuter från Slussen eller Nybroplan med Waxholmsbolaget. Läs mer här.

Foto: Instagram: @Sweden

Nästa bild
Vaxholm

Vaxholm

Vaxholm kallas Stockholms skärgårds huvudstad, en pittoresk sommarstad med söta butiker, musem, fik och krogar. Det ligger en timmes båtresa från Strandvägen och Strömkajen. Du kan även resa dit i bil vilket tar 40 minuter från Slussen. Läs mer här.

Foto: Destinationvaxholm.se

Nästa bild
Utö

Utö

En populär badort för många storstadsbor med vackra stränder, cykelvägar, vandrarhem, stugor och camping. En perfekt ö för de som vill sova över en natt eller två. Resan tar tre timmar med Waxholmsbolaget eller Utö Rederi. Läs mer här.

Foto: Stockholmarchipelago.se

Nästa bild
Sandhamn

Sandhamn

Många reser till Sandhamn för att glassa på klipporna och sedan njuta av utelivet på natten. Här finns barer, restauranger och vackra badplatser. Vill du kan du även njuta av spa och sova över i små stugor. Res hit med Waxholmsbolaget eller Roslagens sjötrafik, resan tar cirka 30 minuter. Läs mer här.

Foto: Instagram: @susannemattsson

Nästa bild
Grinda

Grinda

Den amerikanska tidningen Pure Wow utsåg 2018 Grinda till en av världens vackraste okända öar och visst finns det många anledningar till det. Här finns sandstränder, vandringsleder, hotell, vandrarhem och stugor. Missa inte Grindas Wärdshus Framfickan. Ta en 20 minuters båtresa från Strandvägen, Strömkajen, Lidingö eller Slussen. Läs mer här.

Foto: Instagram @karinbiyori

Nästa bild
Möja

Möja

En större ö med runt 300 invånare, här finns inga bilvägar så cykel är det enda färdmedlet. Ön fylls av sjöbodar och röda hus med vita knutar. Det erbjuds båtutflykter, paddling och bastu och en rik natur. Ön är belägen fyra timmar med båt från Strandvägen, Sollenkroka eller Boda. Läs mer här.

 

Foto: Stockholmarchipelago.se

Nästa bild
Finnhamn

Finnhamn

En ögrupp med de tre hamnarna Paradisviken, Vandrarhemsviken och Flytbryggan. Här kan du åka kajak, paddla, spela paintball, lyssna på livemusik och bo i i stuga eller vandrarhem. Resan tar två timmar med Waxholmsbolaget eller SL:s skärgårdsbåtar. Läs mer här.

Foto: Instagram @finnhamn

Nästa bild
Norröra

Norröra

Här skrev Astrid Lindgren manuset till Saltkråkan som senare spelades in på ön. Varför inte besöka pappa Melkers snickargård som numera är ett lummigt trädgårdskafé. Färjor går från Strömkajen och Vaxholm, eller övernatta på någon av de närliggande öarna. Läs mer här.

Foto: Instagram: @feliack

Nästa bild
Arholma

Arholma

En av Stockholms kändaste öar är Arholma. En mysig liten ö med en hel del att utforska, som deras dansbana, naturreservat, cykel- och promenadstigar, åk zipline och njut av vackra badklippor. Campa eller bo på vandrarhem och res hit med Waxholmsbolaget från Strömkajen. Läs mer här.

Foto: Instagram: @visitroslagen

Nästa bild
Huvudskär

Huvudskär

Hit åker semesterfirare som vill slappna av i den vackra naturen och bada på klipporna. Det finns ett vandrarhem men inte så mycket mer, därför passar ön de som vill ha det lugnt och skönt. Packa picknickkorgen och njut av sommaren. Åk med Waxholmsbolaget. Läs mer här.

Foto: Instagram: @huvudskar

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!