Nöje

Metro Mode-redaktionens bucketlist inför sommaren – hakar du på?

Vi på Metro Mode tänker njuta till fullo av sommaren och förbereder oss med en bucketlist! Nedan delar vi med oss av saker vi vill göra i sommar – låt dig inspireras!

sommarens-bucketlist-metro-modeFoto: Ishan Seefromthesky, Eric Nopanen/Unsplash 

Älskar du också att skriva din egna bucketlist? Vi tycker att det är så roligt att rada upp spännande saker vi vill hinna med att göra! I sommar vill vi på redaktionen göra allt från att paddla kanot till att dansa ända fram till morgonkvisten. Spana in våra bucketlist-tips nedan för att uppleva en alldeles magisk sommar!

 

Alexia Karanatsiou, reporter

1. Ta en powerwalk innan staden vaknat till

Jag som alltid har bott (och bor) i stan värdesätter lugnet en morgon när Stockholm inte riktigt vaknat till liv än. Något jag älskar är att njuta av fågelkvittret och de tomma gatorna som är fria från stress. Eftersom jag är morgontrött är jag oftast inte ute innan alla andra vaknat – därför blir det extra speciellt när jag väl är det.

2. Dansa till soluppgången

Ljumma sommarkvällar, gott humör och x antal drinkar i kroppen får mig att vilja slå klackarna i taket! Jag har roliga minnen från varje sommar, när jag barfota satt mig i en taxi för att åka hem, och solen hunnit upp. Den här sommaren vill jag inte ska bli ett undantag – jag vill dansa till soluppgången på en beach-bar i Grekland!

3. Göra något nytt

Jag älskar spontanitet och på sommaren kommer min spontana sida fram igen. Den här sommaren vill jag testa någonting nytt – något som jag aldrig tidigare gjort! Det kan vara att ta med dejten och se en film på en utomhusbio, besöka en ny stad i Sverige eller testa en ny träningsform!

 

Matilda Törnqvist, Vik. Social media editor

1. Paddla kanot i Stockholm

Varje gång jag går min långpromenad runt Kungsholmen kommenterar jag alltid hur härligt och avkopplande det ser ut att befinna sig ute på det glittrande vattnet. I sommar händer det – då SKA jag hyra en kanot och paddla runt i solen!

2. Ta med en rejäl picknick och sitta vid klipporna längs vattnet

Mitt mål i sommar är att utforska allt som Stockholm har att erbjuda! En av de saker jag ska checka av är att gå till Kristinebergsklipporna med ett härligt gäng kompisar. Där ska vi äta och dricka gott, lyssna på musik och bara hänga i flera timmar och prata om livet!

3. Läsa minst tre böcker

Ja, jag är sämst på att läsa böcker – men när jag väl öppnar en bok kan jag sträckläsa i flera timmar! I solstolen och på semestern brukar det vara som allra härligast och därför har jag lovat mig själv att jag ska packa ner böcker till semestern på Marbella och ibland byta ut serietittandet mot lite bokläsning!

 

Lisa Dahlgren, Vik. Teamledare

1. Bada så mycket jag bara kan

Förra året var jag sämst på att bada, jag badade max två gånger. I år är det slut på dessa fånerier! Jag ska prova så många badställen det bara går. Här dessutom laddat upp med både bikinis och baddräkter så jag är redo för detta uppdrag!

2. Cykla överallt

I sommar ska cykeln bli min följeslagare. Jag ser framför mig hur jag i kjol och stråhatt cyklar genom landet med en färdigpackad picknick-korg. Hur drömmigt låter inte det? Och visst blev det just i detta nu också din dröm?

3. Åka ut till skärgården

Okej, kanske sjukt klyschigt men bor man nära Stockholmsskärgård så är det ju bara dumt att inte utnyttja det. Eller hur? Jag vill åka på upptäcksfärd i skärgården, åka så långt ut det bara går och hitta mysiga öar. Eller jag ska ta mig så långt Waxholmsbolaget tar mig, för tyvärr äger jag ingen båt.

 

Olivia Magnusson, praktikant 

1. Åka till Paris

Jag vet inte hur länge jag har sagt att jag ska åka till Paris! Det måste vara flera år nu. Jag har varit i Frankrike innan, men aldrig i just Paris och jag längtar så efter att strosa runt på gatorna i somriga klänningar, dricka vin på uteserveringar och ta kort framför Eiffeltornet. Turist javisst men helt klart top ett på min bucketlist i sommar!

2. Ha middagar långt in på kvällarna

Jag älskar att bjuda över vänner på middagar och bara sitta och prata långt in på småtimmarna medan vi sippar på rödvin. Tar det framför vilda utekvällar alla dagar i veckan! I sommar kommer jag därför se till att anordna många middagsbjudningar på uteplatsen, för vad är bättre än tjejsnack och god mat i sommarkvällens stekande sol?!

3. Upptäcka Stockholm

Jag flyttade till Stockholm i slutet av mars och har därför inte hunnit upptäcka allt vår huvudstad har att erbjuda! I sommar kommer jag därför se till att ta mig tid till att göra allt det där jag inte har haft tid till att göra innan. Jag ska ta långa promenader och utnyttja sommarens (förhoppningsvis) många soldagar. Vem vet, jag hittar kanske mitt nya favoritställe.

 

 

Cassandra Lundgren, Innehållschef 

1. Anmäla mig till en kurs i något jag inte kan

Detta började jag med redan i våras då jag gick kvälls och helgkurs för att bli certifierad kustskeppare. Det gav sån mersmak och om några veckor börjar jag på en kurs i silversmide. Jag rekommenderar verkligen alla att göra detsamma. Inte nog med att man träffar intressanta människor, så lär man sig något nytt.

2. Planera in egentid 

Förr älskade jag att ha kalendern och varje helg proppfull av aktiviteter (och gör det fortfarande i perioder). Men på senare år har jag lärt mig att uppskatta det enormt härliga, befriande och avstressande av att planera in egentid. Tid för återhämtning och aktiviteter som bara är för mig. En vanlig lördag då jag hinner checka av två böcker OCH ta en lång löptur i skogen och reflektera lite kring livet till exempel. Jag mår SÅ bra av sådana dagar och vill ha fler av dem i sommar.

3. Bada så ofta jag kan

Planen var varje dag (från och med när temperaturen är över 20 grader) men det vet jag att jag inte kommer kunna hålla. Men “så ofta jag kan” är ett löfte jag kommer att klara av! Jag älskar att bada och känner mig som ett barn igen varje gång jag dyker i plurret. Vill fånga en känsla av “evigt sommarlov” och ska göra allt i min makt för att uppnå det.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!