Nöje

Metro Mode-redaktionens peppiga nyårslöften – låt dig inspireras!

År efter år sätter vi dem – nyårslöftena. Vi på Metro Mode-redaktionen tänker göra oss av med kraven som känns ouppnåeliga och som får oss att bli stressade. Det ska ju vara precis tvärtom! Här delar vi med oss av tre mål inför 2019 som får oss att bli motiverade och peppade. Inspireras du med!

nyarsloftenFoto: Unsplash

 

Cassandra Brunstedt – Innehållschef

Cassandra Brunstedt – Innehållschef

1. Springa ett ultramaraton

2018 blev året då jag gick från att springa millopp till fyra maraton under ett år – och fullständigt förälskade mig i långdistanslöpningen. 2019 blir året då jag vågar mig på mitt livs första ultramaraton. Om jag känner mig aningen nervös inför utmaningen? Svar: eehh ja… Om jag känner mig pepp på att checka av den? Ännu mer JA!

 

2. Åka på en resa med fokus på MIG

Under 2019 har jag bestämt mig för att åka på en resa med fokus på mig. Blir det till ett yogatempel i Indien eller vandrandes upp för basecamp på Mt Everest får bli till att se. Men en sak är säker, jag åker ensam och väljer resmål, boende och aktiviteter utifrån magkänsla och lust.

 

3. Prioritera min familj 

Som nybliven (och superstolt) faster till en liten skönhet kallad Ellie blir mitt tredje nyårslöfte att prioritera min grymma familj i större utsträckning. Både nykomlingen men också mina “gamla” favoritmänniskor. Det kan handla om allt ifrån att åka hem till mitt älskade Norrland oftare men också en så liten grej som att plocka upp telefonen och ringa farmor och farfar, eller bjuda ut min fantastiska man på en mysig dejt. Jag är fullkomligt övertygad om att livet handlar om relationer och i mitt fall finns det ingenting som gör mig lyckligare än att få spendera tid med de jag älskar.

Nästa bild
Lisa Dahlgren – vik. Teamledare

Lisa Dahlgren – vik. Teamledare

1. Lära mig något nytt
Jag glömmer alltid bort mina nyårslöften någon gång i mars. Så årets nyårslöften påminner alltid lite om förra årets. Men nästa år vill jag lära mig någonting nytt börja på någon ny aktivitet. Förra året gick jag på en akvarellkurs och fick mersmak! Det berikade min vardag och jag fick ägna mig åt något jag tyckte om och lärde mig en hel massa nya saker. Nästa år vill jag hitta någon liknande kurs eller en sport som jag vill göra. Kanske gå i skidträning eller tennisträning? Eller varför inte lära mig dreja eller teckna serier? Möjligheterna är oändliga!

2. Skapa mer
Jag vill sluta att hänga framför soffan när jag kommer hem. Jag tänker på min mamma hon gör ofta någonting kreativt när hon kommer hem från jobbet. Gjuter betong, syr någonting eller sitter i soffan och klipper något. Så vill jag också att mina kvällar ska se ut. Jag ska försöka göra någonting kreativt minst en gång i veckan. Stort som litet men någonting. Jag vill bli ett DIY-proffs!

3. Jobba på mina drömmar
Jag har så många olika drömmar som jag går runt och tänker på ibland. Men jag har aldrig tagit tag i dem, jag väntar tydligen på att någon ska uppfylla dem åt mig. Så under det här året ska jag jobba på att uppfylla dem. Jag behöver inte göra så att de slår in, men jag vill göra något aktivt som gör att jag är ett steg närmare.

Nästa bild
Alexia Karanatsiou – Reporter

Alexia Karanatsiou – Reporter

1. Ha kul!

Jag måste medge en sak – ibland tänker jag och oroar jag mig alldeles för mycket! 2019 är året jag ska ha så jäkla kul och inte stressa över småting. Vi har bara ett liv och det gäller att ta vara på det!

2. Ta upp träningen

Jag hade ett sådant himla bra tränings-flow ända fram till sommaren. Sedan kom livet emellan och det har inte varit mycket tid över – men det är faktiskt ingen ursäkt. Nu i december har jag äntligen lyckats ta upp träningen igen och jag ska åter igen göra träningen till en prioritet! Det är ju faktiskt bevisat att man mår så mycket bättre av att träna och alla dess hälsofördelar tänker jag inte blunda för.

3. Njuta av nuet

Alla dessa listor med krav och måsten – nej det gör mig trött måste jag erkänna. Jag har haft ett ganska hektiskt år där jag utmanat mig själv till max, men med det sagt är det lika viktigt att pausa och få känna efter. Balans är något jag eftersträvar i livet och jag älskar ett liv fullt av kontraster. Även om jag gillar fart och fläkt, är återhämtningen och att kunna njuta av nuet utan massa måsten minst lika härligt.

Nästa bild
Matilda Törnqvist – Vik. Sociala medie-redaktör

Matilda Törnqvist – Vik. Sociala medie-redaktör

1. Börja på något nytt

Under hösten tog jag upp en sport jag aldrig spelat, något jag absolut kommer fortsätta göra 2019. Antingen vill jag börja på en ny sport/ aktivitet eller någon form av målarkurs. Jag trivs verkligen med att ha planer inbokade under veckodagarna!

2. Bli bättre på att laga mat

Jag måste bättra mig på att göra matlådor och laga ordentlig mat. Jag är väldigt duktig på att planera, men dessvärre inte lika duktig på att planera matlagningen… Mindre småhandlingar och mer goda och bra matlådor!

3. Ta varje tillfälle att fira!

Nästa år ska jag bli bättre på att fira allt det fina i livet – och det behöver inte bara vara stora saker som sker, även de små. Ofta blir man glad i stunden, men redan sekunden efter är det glömt. Uppskatta allt och glöm inte att tänka på vad som kan göra andra extra glada.

Nästa bild
Alexandra Johansson – Praktikant

Alexandra Johansson – Praktikant

1. Springa ett halvmaraton

Jag älskar löpning och springer flera gånger i veckan. Jag har dock bara sprungit två milslopp, trots att jag tycker det är så himla kul att springa lopp! Så under 2019 ska jag satsa på ett halvmaraton. Det känns som en bra utmaning för mig att ta mig an till våren. Om det känns superbra och kul kanske jag till och med satsar på ett maraton i sommar!

2. Gå ut och hitta på saker oftare

Detta gäller både vardagar och helger. Den här hösten har varit OTROLIGT rolig för mig, men den har också varit så galet stressig på grund av mycket plugg.  För att kunna ha alla roliga bollar i luften har jag tyvärr varit tvungen att stanna hemma och plugga istället för att gå ut och ha kul med min sambo, mina vänner eller min familj. När jag under några få tillfällen har lagt plugget åt sidan, låtit mig själv andas en stund och träffat nära och kära så har jag såklart känt hur jäkla roligt det är och hur mycket man behöver det. Det har varit allt från att gå ut och käka och gå på bio, till att åka till Friends arena och kolla på fotboll. Nästa år SKA jag låta mig själv njuta och slappna av lite mer!

3. Rensa ut alla miljöbovar

Källsortering är redan en naturlig del av min vardag, men något som ligger och gnager i mitt huvud är alla de produkter som man har hemma vars innehåll är ämnen som både är farliga för mig och miljön. Jag syftar till exempel på fryspåsar, bakplåtspapper och stekpannor i teflon. Man är van vid att alltid ha dessa produkter hemma, men nu är det slut med det.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!