Nöje

Metro Mode snackar musik, mode och att vara förebild med norska artisten Astrid S

Astrid-S-norsk-artist-EP-AstridS-musik-2016-puffHon har bland annat kallats för ”Norges Zara Larsson” och har precis släppt sin första EP. I Norge är hon både en förebild för unga tjejer samt en modeikon. Metro Mode har träffat artisten Astrid S.
 

Astrid S musikkarriär startade när hon 2013 ställde upp i norska Idol. Hon slutade på en femteplats men efter tävlingen fick hon ett skivkontrakt och hon har nu släppt sin första EP. Men innan hennes musikkarriär drog igång hade hon en helt annan plan.

– När jag gick på gymnasiet ville jag jobba i försvaret. Jag ville bli pilot och det var egentligen min plan innan Idol.
 

Hon berättar att hon alltid hållit på med musik sen hon var liten och när hon var 15 år gammal köpte hon en gitarr och det var då drömmen om att jobba med musik väcktes. EP:n som bär hennes eget namn ”Astrid S” handlar om hennes ungdom.

– På EP:n är det sånger jag skrivit från när jag var 16 år till jag var 19 år gammal så man får följa min utveckling sen jag var 16. Man hör på låtarna att de är skrivna i olika tidsperioder och hur jag utvecklats som låtskrivare.
 

Astrid S skriver sina låtar själv och inspirationen till låtarna hämtar hon från bilder och minnen.

– När jag ser bilder på Tumblr eller Weheartit så ger de mig en känsla som sen ger mig idéer. Det kan också vara ett gott minne från exempelvis en sommarkväll med vänner. När jag tänker tillbaka på det minnet funderar jag över vad det skulle vara för soundtrack till det om det var en film.
 

I Norge beskrivs Astrid S som en modeikon något hon tar som en komplimang. Hon beskriver sin stil som sportig, clean och urban men när det kommer till scenkläder tar hon gärna ut svängarna lite mer.

– Mitt band brukar kalla mina scenkläder för sporty spice. Eftersom jag brukar ha flätor och färgglada sportkläder, säger hon skrattandes.
 

Förutom att vara modeikon i Norge är Astrid S också en stor förebild för många unga tjejer, ett ansvar hon tycker är väldigt fint men också svårt.

– Jag tar det väldigt seriöst eftersom jag vet hur det var när jag var liten och såg Britney Spears på tv med magtröja. Då sprang jag direkt till mitt rum och fixade en magtröja. Man blir påverkad av vad ens idol gör.
 

När Astrid S inte är artisten Astrid S är det helt andra aktiviteter som gäller.

– När jag inte spelar musik så hänger med mina vänner i Oslo och spelar volleyboll. Jag älskar att spela volleyboll!
 
 

 
 
Foto: Stian Andersen

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!