Nöje

Metro Modes bloggare Emelie Walles: “Jag kunde inte alls identifiera mig med feminister”

Metro Modes bloggare Emelie Walles kunde till en början inte alls identifiera sig som feminist – men i dag är hennes uppfattning helt annorlunda. “Jag slås dagligen för våra rättigheter och försöker vara ett gott exempel på att kvinnor kan”, skriver hon i ett blogginlägg.

Foto: Instagram/ @emeliewalles.se

För Emelie Walles har feminism inte alltid varit en självklarhet. I ett blogginlägg delar hon med sig av sin berättelse och skriver om hur hennes bild av feminism till en början blev helt fel. “I tonåren inspireras man gärna av andra som man kan identifiera sig med och jag kunde inte alls identifiera mig med feminister”, berättar hon. Men när Emelie träffade en tjej på ett café som kom att bli hennes bästa vän i många år insåg hon hade valt att ta avstånd från feminismen på grund av dåliga intryck och okunskap. “När hon berättade för mig om feminism så blev allt så tydligt och det var en självklarhet för mig att kalla mig feminist.”

Emelie hittade sin förebild som hon kunde identifiera sig med och lärde sig massor om feminism: “Feminism står mig nära om hjärtat, jag slås dagligen för våra rättigheter och försöker vara ett gott exempel på att kvinnor kan och ska våga ta plats i samhället”.

In och läs hela hennes inlägg här! 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!