Nöje

Reseguide: Linn Herbertssons ultimata Hong Kong-tips

Reseguide: Linn Herbertssons ultimata Hong Kong-tips
3 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2017/09/hongkong-huide.jpg

Omotesando Koffee

“Jag var positivt överraskad att jag fick dricka så många goda och välgjorda cappuccino under vår vecka i Hong Kong. Annars tycker jag att det kan vara svårt att få tag i riktigt gott kaffe när man är ute och reser. Omotesando känns som ett av de bästa caféerna i Hong Kong och de lägger verkligen ner lite extra tid och kärlek på sina drycker. Öppet varje dag mellan 8-20 och serverar allt från matcha latte till iste.”

Foto: Linn Herbertsson

https://metromode.se/files/2017/09/hongkong.jpg

Victoria Peak utsikt och Instagram-väggen

Victoria Peak utsikt

“Man kan åka till The Peak Tram och ta spårvagn upp till Victoria Peak eller ta taxi hela vägen upp som vi gjorde för att slippa köer. Det kostade runt 90-100 kronor från Tsim Sha Tsui. Det kan vara mycket turister men så värt ett besök, vi åkte dit en fredagseftermiddag runt 15 och då var där inte alls mycket folk. Första bilden längst upp till vänster är tagen från utsiktsplatsen och vyn över Hong Kong och dess skyskrapor, berg och vatten är helt otrolig.”

Instagram-väggen

“Överallt i Hong Kong finns det väggar fyllda med street art och den mest Instagrammade av de alla är väggen på bilden högst upp till höger som ni hittar på Graham Street i Soho. Med jämna mellanrum uppdateras väggen med nya, roliga grafitti- målningar som lockar besökare i mängder som står och tar selfies eller bilder likt den Mattias tog på mig och Mikaela.”

Foto: Linn Herbertsson

https://metromode.se/files/2017/09/hongkong2.jpg

Ladies Market

“Ni måste besöka stadsdelen som heter Mong Kok när ni är i Hong Kong annars har ni missat halva grejen. Det var så kul att se allt krimskrams de säljer på Ladies Market men jag gick från marknaden tomhänt, de säljer otroligt många kopior och kvaliteten på de övriga prylarna känns sådär. Enligt en läsare kan man be dem ta fram ”äkta” väskor som är defekta på ett eller annat vis som produceras i Hong Kong/Kina och sedan skeppas till Europa men jag vet inte om jag skulle rekommendera det. De har mycket gulliga leksaker och en del fina kinesiska prylar som man kan köpa med hem som minnen och det var helt klart värt ett besök, framförallt för att få se och uppleva stadsdelen Mong Kok!”

Kika in här för fler grymma Hong Kong-tips från Linn Herbertsson.

Foto: Linn Herbertsson

Ska du resa till Hong Kong (eller funderar över vart du ska resa härnäst?) får du inte missa vår bloggare Linn Herbertssons guide! Hon har nyligen varit i Hong Kong och fått tips från vänner som bott där, vänner som ofta åker dit och sina läsare och kan nu ge er den ultimata reseguiden. 

Finns det något värre än när man hamnar på turistfällor som inte alls ger oss den upplevelse vi önskar? Men om du ska till Hong Kong behöver du inte oroa dig – vår bloggare Linn Herbertsson har sammanställt de bästa shoppingtipsen, vilka caféer och restauranger du ska besöka och vilka sevärdheter du inte får missa. Du hittar några av tipsen i bildspelet, fler tips hittar du här på hennes blogg!

 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!