Nöje

Metro Modes bloggare Momo: “Jag bearbetar en sorg som aldrig går att bearbeta”

Igår, den 22 maj, fyllde Metro Modes bloggare Momo “By Momo” tre år. Siffran kanske får dig att haja till, men det är en siffra som för Momo själv har stor betydelse. Igår var det nämligen tre år sedan som han valde att komma ut för sin familj! 

Foto: By Momo

Metro Modes bloggare Momo fyllde igår 33 år och vi säger stort grattis! Men för Momo var gårdagen mer än en vanlig födelsedag, igår var det nämligen tre år sedan som han bestämde sig för att komma ut för sin familj. I ett inlägg på sin blogg skriver nu Momo hur tiden innan han kom ut bestod av smygförhållanden och att det var allt annat än en dans på rosor. Därför bestämde han sig för att börja vara ärlig mot både sig själv och andra i hans omgivning. Det var den 22 maj 2015 och Momo hade samlat stort mod och kände en slags glädje och lättnad i kroppen. För trots att han visste att det han skulle berätta skulle komma som en chock för hans familj, kunde han inte låta bli att glädjas över att dagen äntligen var kommen.

Momo skriver hur han än idag minns samtalet med sin familj. Hans avslöjande hade skapat mycket gap och bråk, men Momo själv befann sig i en bubbla av lättnad. En bubbla som tyvärr, bara en stund senare, sprack när hans familj meddelade att han var tvungen att välja mellan att vara med som straight eller lämna familjen för gott.

Momo bearbetar sorgen än idag, en sorg som han aldrig kommer komma över. Att han hade kämpat och byggt upp både sig själv och hans karriär spelade ingen roll när det väl gällde, för allt kretsade kring hans läggning. Det är svårt att förstå hur något som det här kan hända och hur man finner orken att fortsätta blicka framåt och skapa sig ett nytt liv. Men Momo är stark och idag har han valt att förlåta sin familj för att själv kunna gå vidare med sitt liv. Idag har han ett liv med vänner och fästman som han kallar sin familj – en familj han har valt själv!

Vill du läsa hela Momos rörande inlägg? Du hittar det här.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!