Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Metro Modes innehållschef: 6 saker att börja med i dag för att få det du vill ha i livet

“Det finns inga som helst begränsningar på vad du kan uppnå under din livstid och bara du själv sätter dina begränsningar” skriver Metro Modes innehållschef Cassandra Brunstedt. Här delar hon med sig av enkla punkter att börja checka av redan idag för att aktivt forma livet till det du du vill. 

“Med ett nytt spännande år som väntar bakom hörnet (känner ni pirret?) tänkte jag dela med mig av sex grymma tips för att få och bli det du vill i livet.”

 

1. Sätt ord på det du vill ha 

Det är väldigt svårt att uppnå drömmar och checka av dem om du inte vet vad du vill ha. Därför är den här första punkten oerhört viktig. Var gärna så konkret du bara kan när det gäller vad du vill ha i livet. För mig fungerar det inte med att säga att ”jag vill vara en bättre människa” men mycket bättre om jag bestämmer mig för att börja skänka X antal kronor till välgörenhet varje månad eller kanske involvera mig i en ideell organisation eller liknande. Då förstår jag nämligen vilka actions jag behöver ta på vägen till målet. Klura på vad du verkligen vill ha innan du går vidare till punkt två på listan.

 

2. Prata öppet om det

Prata du aldrig högt om dina drömmar eller det du vill uppnå i livet så rekommenderar jag att du börjar med det genast. Du vet nämligen aldrig vilka omständigheter som kan skapas bara genom att du börjar berätta för din omgivning och ditt nätverk om vart du faktiskt vill. Om du till exempel vill bli befordrar till chef och aldrig nämner för din arbetsgivare så är risken väldigt liten att du en dag hamnar på den stolen. Betydligt större chans har du om du är öppen med dina mål och drömmar. Människor som menar att man har hybris för att man drömmer stort (under ens korta tid här på jorden) är ändå inga personer du vill ha eller behöver i din närhet.

 

3. Våga be om det

Kan jag få bli chef (eller motsvarande)? Kanske låter som en läskig fråga att ställa. Inte alls om du frågar mig. Om du tänker efter så är det värsta du kan få ett ”nej, det är inte aktuellt just nu” eller liknande men då har i alla fall din arbetsgivare förstått att du en dag vill utvecklas i din nuvarande roll. Att fråga om saker man vill ha är oerhört effektivt och kan öppna upp dörrar man inte ens visste fanns. Testa så får du se!

Här hittar du resterande tre punkter på Cassandras blogg >> 

Gott nytt år och god fortsättning önskar vi på Metro Mode.

Foto: Unsplash 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!