Nöje

Metro Modes nya bloggare Mitra Javadi: “Jag har verkligen en girl crush på Anaa Saber”

Mitra Javadi lämnade Sverige för att testa på livet i New York och nu, fyra år senare, har hon fortfarande inte kunnat slita sig från staden. Nu börjar hon blogga hos Metro Mode och kommer att bjuda på allt från karriärtips till vardagsglimtar från den pulserande staden. Här berättar Mitra bland annat om vad som står högst upp på hennes bucket list och ger tips till dig som också vill testa vingarna i ett annat land. 

Foto: Mitra Javadi

Kan du berätta lite om dig själv?
– Jag är nyss fyllda 25 år och har bott i New York sedan fyra år tillbaka. När jag flyttade till New York gick jag först på Berkeley College där jag tagit en Associate of Applied and Science i Fashion Marketing och Management. Efter min examen på Berkeley har jag jobbat för lite olika företag så som Daniel Wellington, Cosmopolitan och NY Cult, som jag jobbar för idag.

Vad kommer vi att få läsa om i din blogg?
– Jag tänkte bjuda på vardagen i New York, tips om vart man ska gå och hur jag tog mig hit. Jag får ofta många frågor kring det och då känns en blogg som det perfekta forumet att kommunicera med mina läsare på.

Vad var det som fick dig att flytta till just New York?
– Jag hade precis gjort slut med min dåvarande pojkvän och mina tjejkompisar styrde upp en spontan resa till New York. Under våra två veckor där fick jag verkligen en försmak på vad staden hade att erbjuda, så jag gav det en chans och har inte ångrat mig en enda gång sen dess.

Har du några tips till den som vill flytta till ett annat land för att jobba?
– Ja, massa! För det första tänk inte så mycket, utan får du chansen så ta den. Du kan alltid flytta hem eller hitta andra lösningar om det inte skulle vara något för dig. Du kommer lära dig så otroligt mycket om dig själv av att bara köra ibland (jag är en så kallad over thinker, så tro mig). Se det som en investering i dig själv, denna erfarenhet går inte att plugga sig till – utan du måste uppleva den och i sin tur dela med dig till andra av den.

Foto: Mitra Javadi

Om du får välja tre personer som du inspireras av mest just nu, vilka är de och varför inspirerar just de dig?
Arbetsrelaterat skulle jag säga min chef eftersom att han alltid tror på mig, mina ideér och ger mig nya möjligheter.

Privat så är det min före detta New York-roomie och numera familj, Karin Cavallin, för att hon alltid pushar mig till max – särskilt under mina tuffaste perioder i New York.

Moderelaterat så har jag verkligen en girl crush på Anaa Saber. Hon använder verkligen sin röst inom modeindustrin i kombination med kultur, politik och fördomar. Hon står verkligen upp för kvinnors rättigheter inom denna industri och gör sin grej, älskar det!

Vad gör du allra helst en ledig dag?
Den perfekta lediga dagen får jag köra ett svettigt yogapass på morgonen och sen äta någon mysig frukost med mina vänner. Älskar frukost. Eller göra någon utflykt, jag älskar utflykter (det kan min New York-familj intyga, haha)!

Vad får dig att bli pirr-i-magen-glad?
Alltså en sådan kliché – men alla former av kärlek. Att se mina vänner och familj lyckliga, att genomföra ett viktigt gig eller stå på ett dansgolv med folk jag älskar och bara sjunga med till mina favoritlåtar.

Vad står högst upp på din bucketlist just nu?
Hade så gärna velat hyra en mysig stuga i Upstate New York med vänner över Thanksgiving.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!