Nöje

Metro Modes nya bloggare Sara Che: “Jag älskar att upptäcka nya vägar och gå vilse”

Sara Che är den kreativa konsulten som inspirerar med allt från spiritualitet till mode och nu kan vi på Metro Mode önska henne varmt välkommen som ny bloggare hos oss! Här kan du läsa om vad som gör Sara sådär riktigt pirr-i-magen-glad, vad hon kommer bjuda på i bloggen och berätta om hur hon älskar att gå vilse.

Foto: Sara Che

Hej Sara, kan du inte berätta lite om dig själv?
Hej! Jag är en glad och väldigt nyfiken person som har bytt land och städer regelbundet från att jag var 2 år, då mina föräldrar och jag flyttade från Iran. Idag är jag 34 år och arbetar som kreativ konsult inom mode och PR-branschen, sedan fem år tillbaka är jag baserad i Stockholm. Dessförinnan bodde jag i Los Angeles där jag arbetade som journalist.

Vad kommer vi kunna läsa om i din blogg?
Jag kommer att beröra ämnen som jag skrivit om i min tidigare blogg, det vill säga mode, skönhet, resor, mat, inredning och min relation till dessa ämnen. Den största skillnaden är att jag kommer bjuda på en sida som inte har fått utrymme på bloggen tidigare, min spiritualitet och mediumskap. Jag kommer därför prata mer om hur det är vara HSP (Highly Sensitive Person), astrologi, energier, healingmetoder, meditation, månfaser och mycket mer.

Beskriv en vanlig dag i ditt liv.
Jag börjar varje dag med min morgonrutin som består av yoga följt av meditation. Därefter brukar jag träna, nu på sommaren när vädret är underbart och tillåtande tycker jag om att springa eller träna på utomhus-gym. Sedan är jag redo att ta tag i mail, jobb, kundmöten och/eller events. Eftersom jag är min egen chef har jag lyxen att styra mina egna tider. Om jag inte ska på ett event på kvällen brukar jag passa på att umgås med familj och vänner eller umgås med mig själv för att återhämta min energi. Jag älskar att sträckkolla på serier, så om det är en serie jag känner extra för passar jag gärna på och lagar en god middag till mig själv med lite Netflix och chill på det, haha.

Som journalist kan man få skriva om allt mellan himmel och jord, men vad skriver du allra helst om?
Jag har alltid varit mer dragen till formatet reportage, helst skriver jag om gärna om resmål och mat-destinationer.

Foto: Sara Che

Vad får dig att bli pirr-i-magen-glad?
Haha! Resa och att äta, vilket förklarar varför jag gärna skriver om det. Att resa för mig är att vara i pirr-i-magen. Jag älskar att upptäcka nya miljöer, gå vilse, se vart den ena stigen leder mig. Om det också blir ”fel” så är jag den som går upp för ett smal ringlande väg upp för berget med ett leende på läpparna. Detta är baserat på verklig händelse, jag firade min senaste födelsedag i Spanien och jag var så salig över upplevelsen. Mat är livet, jag blir pirr-i-magen-glad och gör ofta en omedveten dans av exaltation när jag äter god mat. Det är inte bara att maten är god som gör upplevelsen speciell, men även hur vi samlas runt mat, olika kulturer, historia och allt däremellan. Jag blir larvigt glad av mat och jag älskar det.

Hur ser din absoluta favorit-outfit ut? 
Jag har sedan några år tillbaka känt mig väldigt dragen till folkkläder och sedan ett år just spanska folkkläder. Jag går igång på maxande volanger, bara axlar och gärna en obscent hög slits – vet inte hur ”spanskt” det är men jag vill gärna ha den där, haha. Gärna tillsammans med en bukett färska blommor i mitt hår. Det skulle jag översätta i kläder till en vit spetstopp, med en djup U-ringning, en vit lång volangkjol, ett brett bälte med broderade pärlor, solglasögon och gärna ett par sköna sneakers – så jag är bekväm.

Fyll i påståendet: ”Den här typen av människa ser jag upp till…”
Människor som “tar ansvar för vilken typ av energi du tillför”, som Dr Jill Bolte Taylor sa.

Som använder sin röst, sitt inflytande med största ödmjukhet till att hjälpa andra. En som använder sin plattform till att skapa positiva ringar på vattnet. Som använder sin egna mörka historia till att tillföra ljus till andra genom att dela, trösta och vägleda för att sammanföra människor. Missförstå mig inte här, hen behöver inte jobba inom media eller vara en offentlig person. Med plattform syftar jag mer symboliskt på liv, oavsett yrkesval. Jag lever efter filosofin att vi alla kan vara bättre människor mot oss själva och andra genom de valen vi gör – så länge det görs med en intention av kärlek.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!