Nöje

Metro Modes nya bloggare Sophia Anderberg: ”Jag vill inspirera till självkärlek”

Sophia ”Fiiaan”Anderberg brinner för att sprida kroppspositivitet och inspirera andra till att älska sina kroppar. Det hela började då hon själv behandlades för ätstörningar där hon bestämde sig för att med hjälp av Instagram försöka hjälpa både sig själv och andra att få en sundare syn på sin kropp.

Foto: Mariette Trempenau & Sandra Jensen

Berätta, vem är Sophia Anderberg?
Varför är det alltid så svårt att svara på den frågan? Man känner ju sig själv bäst. Nej men skämt och sido, jag är en sprallig och glad 28-åring med ursprung från de småländska skogarna men som nu bosatt sig i Halmstad. Jag kallar min själv för kroppspositiv influencer och brinner för att dagligen inspirera vuxna som barn till självkärlek och jobbar förebyggande för psykisk hälsa kopplat till kroppsideal. Jag älskar att resa, att experimentera i köket, träffa mina vänner och familj men också att bara vara hemma. Jag är nybliven sambo och sådär härligt nykär i ett helt nytt hem

Vad kommer vi att få ta del av i din blogg?
Allt ifrån långa kroppspositiva texter till varifrån jag köper mina bohemiska klänningar. Jag ser min blogg som en livsstilsblogg med inriktning på självkärlek. Det är mitt huvudfokus skulle man väl kunna säga, men jag är otroligt öppen och delar med mig av i stort sätt allt. Jag har sen jag varit 10 år gammal även lidit av ångest och psykisk ohälsa vilket jag självklart också delar med mig utav.

Du är ju väldigt engagerad i att sprida kroppspositivitet, vad grundar det sig i?
Jag har haft ätstörningar i 12 år och under min tillfrisknandeprocess på ätstörningsmottagningen i Halmstad ville jag hjälpa mig själv och andra genom min Instagram. Idag vill jag vara den inspiration jag själv hade behövt när jag var 15 år gammal och vill använda min influencerroll till något viktigt. Så inga chanelväskor på fikabordet och heller inga badkarsbilder med chanpagneglas och guldigt konfetti. Jag vill ändra samhällets syn på våra kroppar och hoppas att kunna få alla att förstå att alla är vackra, oavsett storlek och vikt.

Hur gjorde du själv för att ändra synen på dig själv och din kropp?
Jag sökte först och främst hjälp och gick i KBT i närmare 1 år. Det hjälpte mig dit jag är idag. Jag valde också rätt inspirationer på diverse sociala medier så att jag dagligen matas av sådant som får mig att må bra. Fler tips kommer man givetvis få nu när jag äntligen bloggar hos er.

Foto: Sophia Anderberg

Har du något konkret tips till den som känner sig obekväm med sitt utseende?
Se över vilka man följer på sociala medier. Mår man bra eller dåligt av sitt flöde? Instagram och annat är så enormt stort idag, se till att följa dem som dagligen lyfter dig och får dig att må bra.

Vilka är dina största kvinnliga förebilder?
Åh, jag har så enormt många men jag skulle vilja säga modellen Ashley Graham, som för något år sedan blev den första kurviga modellen för Sports Illustrated. Jag tycker hon har en så sund syn på livet och inspirerar så många dagligen genom sitt fantastiska jobb. Iskra Lawrence känner jag likadant för!

Du älskar ju att resa, vad gör du allra helst på din semester?
SOLA! Jag är en riktig solgudinna och älskar att bara ligga och njuta på en strand eller vid en pool. Men ju äldre man har blivit blir det mer intressant att se sig om också. Jag försöker att åka till nya ställen hela tiden och uppleva nya platser. Just nu funderar vi på Budapest, har en bra känsla för den staden. Men en kombination av sol och storstad är väl det allra bästa. Gärna bra och prisvärd shopping, man är ju inte smålänning för inte.

Hur ser din absoluta favorit-outfit ut?
Lösa vida byxor, en enkel t-shirt och en snygg kimono eller färgglada klänningar med en enkel bandana i håret. Min garderob är proppfylld av blommiga och mönstrade byxor och klänningar, det är det snyggaste jag vet.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!