Nöje

Metro Modes redaktion hyllar sina mammor: “Hur ska jag någonsin kunna tacka dig?”

I dag hyllar vi mamman på Metro Mode. För allt hon gjort och allt hon är. Inte bara för att det är mors dag, utan för att hon verkligen förtjänar det. Nedan hyllar Metro Modes redaktion sina mammor och uppmanar dig att göra detsamma. Sprid lite kärlek och låt din mamma få veta att just hon är bara bäst. 

Innehållschefen Cassandra Lundgren hyllar sin mamma Jean 

“Jag har min mamma Jean att tacka för så mycket i livet. För tiden då hon som ensamstående med två små barn på armen kämpade sig igenom vardagen med dubbla jobb för att få ekonomin att gå ihop. För att hon lärt mig att se människor i min närhet och hjälpa den som behöver. Mamma introducerade tidigt vardagsmagi i mitt liv då vi började gå på “fyrklövers-jakt” tillsammans, något som jag än idag hittar i överflöd varje sommar (och självklart torkar och pressar i en bok precis så som vi alltid har gjort). Mamma fick mig tidigt att förstå att livet belönar handling och att ingenting är omöjligt – bara jag är beredd att jobba för det. Hon har aldrig glömt sina drömmar – utan snarare checkat av dem en efter en. Förra sommaren köpte hon en nergången camping – som med mammas magiska händer, starka vilja och envisa driv snart är en plats där människor vill vara. I vintras tog jag med henne till Italienska Alperna trots att hon aldrig stått på ett par slalomskidor och är extremt rädd för höjder. Men mamma backar inte. På 4000 meters höjd tog hon sig envist upp och ner i backarna med ett leende på läpparna (varvat med en hel del svordomar då och då) och vi fick de finaste dagarna tillsammans – bara hon och jag! En sak är säker, jag har blivit en riktig doer genom att se på hur mamma alltid har gjort. Jag älskar dig min vackra, kloka, roliga, tokiga och bara bästa mamma.”

 

Teamledare Lisa Dahlgren hyllar sin mamma Brittmarie

“Jag vill hylla min mamma Brittmarie för hon har fått mig att förstå att drömmar kan gå i uppfyllelse. Att om man tror och älskar någonting så kan det bli verklighet. Min mamma har fått sin hobby att bli ett företag och en butik. Jag är så stolt över det, varje dag. Min mamma har också lärt mig att livet inte behöver vara så seriöst, det blir mycket roligare om en skojar till det och slänger på sig en rolig hatt och klättrar upp i trädet. Att det är så mycket roligare att vara den mest utklädda personen på maskeraden än den som bara har en krona på huvudet. Hon har också fått mig att våga tro på mig själv och ta steg som jag kanske inte trodde jag skulle våga ta. Hon inspirerar mig varje dag och hennes förmåga att alltid kunna samla personer, aldrig låta någon vara ensam. Hon tar alla under hennes vingar och jag önskar att jag kommer att bli som hon. Att mitt motto också kan vara ”Fem äro bjudna men tio komna. Slå vatten i soppan och hälsa välkomna”. Hon har tröstat mig, stöttat mig och blivit arg på mig i rätt stunder. Hon är den bästa, modigaste och mest fantasifulla mamman man kan tänka sig! Jag lovar att jag har haft de finaste tårtorna och barnkalasen någonsin. För vilken mamma skulle egentligen kunna slänga ihop en tårta i form av en rabatt för att hennes dotter vill det? Ja, jag hade en rabattårta när jag var liten. ”

 

Sociala Medier-ansvariga Matilda Törnqvist hyllar sin mamma Ing-Marie

“Jag vill hylla min mamma Ing-Marie. Hon tvättar det där linnet jag ska ha till festen när jag är hemma på besök och har innan jag ens tänkt tanken fixat en matlåda från kvällens goda middag. Hon ger mig tips och råd genom livets gång och framför allt – hon ger mig kärlek. Mamma – du vill alltid allas bästa och gör allt för att alla ska vara nöjda, en egenskap som jag verkligen beundrar. Jag har fått upptäcka världen med dig och du har tagit med mig på resor som har varit helt oförglömliga. När jag ringer är det en självklarhet för dig att ställa upp och hjälpa till (och ja jag kan bli irriterad, men nu när jag skriver detta kan jag inte rå för att fnissa över dina milslååånga berättelser om hur din dag har varit) Min allra finaste mamma, jag uppskattar allt du har gjort för mig och allt du fortfarande gör. Hur ska jag någonsin kunna tacka dig?”

 

Foto ovan: Rex features
Foto övrigt: Privat 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!