Nöje

Mia Parnevik “ville inte leva” efter hysterektomin

Mia Parnevik blev “personlighetsförändrad” och tappade viljan att leva efter att ha opererat bort livmodern, det berättar hon i Carina Bergfeldts talkshow. “Det var den värsta tiden i mitt liv”, säger hon.

Foto: SVT

Mia Parnevik är ett välkänt ansikte för många tack vare den numera nedlagda realityserien Parneviks, som hon medverkade i tillsammans med maken och golfproffset Jesper Parnevik, samt barnen Penny, Peg, Philippa och Phoenix.

“Den värsta tiden i mitt liv”

Mia har tidigare delat med sig av att hon opererade bort sin livmoder och sina äggstockar för ett antal sedan, på grund av risk för cancer.

När tv-personligheten nyligen gästade Carina Bergfeldts talkshow på SVT berättade hon mer om hur hon påverkades av hysterektomin – en upplevelse som hon beskriver som att “komma i klimakteriet på fem minuter”. 

“Jag hade en period när jag [tog bort livmodern] där jag blev personlighetsförändrad. Tappade mig själv, mådde skit”, säger en märkbart berörd Mia. “Det var den värsta tiden i mitt liv. Det blev så illa att jag tyckte att mina barn mådde bättre utan mig.”

“Du ville inte leva?” frågar Bergfeldt.

“Nej”, svarar Mia.

Med i studion är Mias dotter Penny. Hon berättar att hon blir berörd av sin mammas ord:

“Jag vet själv av alla hormoner när man blir mamma…. Det är på en så liten nivå jämfört med att operera bort livmodern. Då tycker man också att man är knäpp och undrar varför man inte är lycklig. Jag kan inte ens förstå hur det är”, säger hon.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!