Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Mia Skäringers ilska över beslutet om Persbrandt: “Ni ringde just in det gamla och ut det nya.”

Mikael Persbrandt har nyligen blivit vald till den person som ska ringa in det nya året på Skansen. Det meddelar SVT i ett pressmeddelande idag. Beslutet har väckt många känslor och reaktioner på Instagram, framför allt av kända svenska kvinnor.

Foto: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå / Roger Tillberg/ IBL Bildbyrå

Nyligen meddelade SVT att Mikael Persbrandt fått det traditionella uppdraget – att ringa in det nya året på Skansen på nyårsafton. Nu reagerar flera kända svenska kvinnor på SVT’s val och uttrycker sin kritik på Instagram.

“Ni ringde just in det gamla och ut det nya.”, skriver Mia Skäringer Lazars på sin Instagram.

I Mia Skäringer Lazars kommentarsfält syns bland annat skådespelarna Eva Röse och Helena Bergström, som även dem uttrycker kritik mot SVT’s beslut.

“Vad i helvete? På riktigt. Fingertoppskänslan.”, skriver Eva Röse. ” “Spot on! Vad är det frågan om? Är det en Kafka-värld vi lever i?”, skriver Helena Bergström.

I Mia Skäringer Lazars show “Avig Maria – No more fucks to give”, kritiserar hon och läser högt ur ett kapitel ur Mikael Persbrandts självbiografi. I kapitlet skriver han om ett sexövergrepp som ströks ur boken precis före publicering, men som fanns med i den version som hann spridas till recensenter.

Även Cissi Wallin har reagerat på nyheten i ett inlägg på sin Instagram där hon skriver:

“Samtidigt: SVT ställer in mitt program pga jag är “eventuellt kanske åtalad för förtal” … (för att ha berättat om en våldtäkt)”.

Aftonbladet har pratat med Eva Backman, SVT:s programbeställare för kultur och evenemang, om valet av inringare samt om de reaktioner beslutet fått.

– Det här uppdraget handlar ju om att tolka en dikt, och uppdraget har gått till en rad skådespelare genom åren. Mikael Persbrandt är en av våra främsta skådespelare och det ska bli spännande att höra hur han tolkar den här dikten, säger Eva Backman till Aftonbladet.

När Aftonbladet frågar SVT hur de ser på den kritik som beslutet resulterat i svarar de att de har full respekt för att alla val som SVT gör inte kan gillas av alla.

– De är förstås fria att ha vilka åsikter de vill om detta. Jag har full respekt för att alla val vi gör inte kan gillas av alla, säger Eva Beckman till Aftonbladet.

 

Foto: @miaskaringerlazar

Foto: @cissiwallin

 

Källa: Aftonbladet

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!