Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Mikael Sandström om Alexander Pärleros: Han har helt tappat taget

Poddaren Alexander Pärleros har tvingats ta ner ett klipp som han använt sig av för att marknadsföra Framgångspoddens kontroversiella avsnitt om coronapandemin. “Jag är bestört och besviken”, säger Mikael Sandström, som figurerar i klippet.

Foto: TV4/Instagram @alexanderparleros

Förra veckan kom Framgångspoddens avsnitt ”Den censurerade pandemin” ut, ett avsnitt som har skapat en hel del kontroverser. I avsnittet diskuterar poddaren Alexander Pärleros och hjärnforskaren Katarina Gospic bland annat läkemedelsföretaget Pfizers vaccinstudier, som Gospic anser har varit bristfälliga.

”Den censurerade pandemin” har kritiserats av flera experter som anser att det innehåller felaktiga påståenden om både coronavaccinet och pandemin – inte minst att vaccinforskningen ska ha utförts på ett inkorrekt sätt.

En av de som har uttalat sig om saken är statsepidemiologen Anders Tegnell:

“Det är en väldigt allvarlig anklagelse som dessutom är helt felaktig. Det finns nog inget vaccin i världshistorien som det forskats så mycket på och under så kort tid som det här vaccinet, eftersom det är så många som har fått det”, säger Tegnell i P3 Nyheter, och fortsätter:

“Det finns jättestora studier från många delar av världen som alla pekar konsekvent åt samma håll: Det är ett vaccin med väldigt bra skyddseffekt och med väldigt få biverkningar.”

“Bestört och besviken”

För att marknadsföra avsnittet har Pärleros bland annat använt sig av ett klipp från Nyhetsmorgon på TV4, där Mikael Sandström uttalar sig kritiskt om läkemedelsindustrin.

Sandström säger sig vara “bestört och besviken” över att klippet har använts i detta syfte:

“Jag har ju varit med i Framgångspodden förut och då verkade [Alexander Pärleros] ju adekvat och trevlig och ställde bra frågor, men nu har han ju helt tappat taget”, säger Sandström till Expressen.

“Många gånger på ‘Nyhetsmorgon’ så är ju jag en garant för det som sägs medicinskt. De har väl försökt förstärka sina resonemang genom att använda mig, tror jag.”

Klippet är numera borttaget från Pärleros Instagram, efter att TV4 bett honom att ta bort klippet.

Källor: Aftonbladet, Sveriges Radio, Expressen

Foto: TV4/Instagram @alexanderparleros

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!