Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Millennials är SÅ missförstådda – 11 saker de måste förklara för sina föräldrar

Född tidigt 1980-tal eller någonstans i mitten av 90-talet? Då tillhör du den så kallade generationen Y, även kallad millennials (kärt barn har många namn!) och känner säkert igen dig i att få förklara en hel del för den äldre generationen. Hur många av punkterna nedan håller du med om?

millennials

Foto: Jamakassi, Dan Gold/Unsplash

Känner du dig något missförstådd av dina mor- eller farföräldrar eller till och med dina föräldrar i vissa fall? Då är du förmodligen en millennial! Din farmor kanske inte alls förstår hur man kan hitta sin drömpartner via en dejtingapp och dina föräldrar förstår nog inte heller varför alla ständigt fotar sina outfits mot snygga dörrar. Nedan hittar du elva olika saker du garanterat har behövt förklara någon gång!

Saker dina föräldrar och mor- eller farföräldrar behöver få förklarat…

1. … hur dejting-appar fungerar

Att dina föräldrar inte har helt koll på utbudet av alla dejting-appar är inte helt konstigt. På deras tid (låter som om det vore hundra år sedan), träffades par utanför cyberrymden. Nu är det vanligt och no big deal att träffa sin drömpartner som man gifter sig med på Tinder.

2. … varför vi ständigt tar bilder

Att du ber ditt sällskap vänta med att hugga in i maten (som ser sååå Instagram-vänlig ut) är inte längre ett ovanligt fenomen. Och om vi ser en snygg port passar vi gärna på att ta en outfit-bild där. Att nästan hela våra liv dokumenteras på stories på Instagram och Snapchat är inte ovanligt för oss millennials. Men detta kommer våra mor-och farföräldrar aldrig kunna förstå sig på.

via GIPHY

3. … innebörden att inte vara bunden till ett kontor

I vårt samhälle idag finns det många bloggare och influencers som kan leva på sina sociala medier. Att de endast behöver en dator och egentligen kan jobba från en strand, ett café, hemifrån eller i ett annat land har säkert dina mor- och farföräldrar undrat över. De har säkert också undrat över hur man kan få sådana stora summor betalt av att (enligt dem “endast”) lägga ut inspirerande bilder.

4. … vad “Netflix and chill” egentligen betyder

Om du säger till din vän att du ska över till din dejt och skämtar till det med att det är dags för Netflix and chill förstår de hinten direkt. Dina föräldrar förstår garanterat inte den egentliga innebörden…

5. … att avocado-toast är livet

Alla dessa bruncher och alla dessa måltider bestående av avocado-toast och smoothies…! Sen undrar de säkert varför det alltid tar en kvart och hundra bilder senare innan vi hugger in i tallriken.

6. … vad JOLO betyder

You only live once är ett härligt mantra bland millennials. Om du tvekar på att ta den där extra shoten ute men din vän skriker Jolo, kommer du garanterat ta shoten och dansa tills stängning.

via GIPHY

7. … vissa sms-förkortningar 

Millennials förkortar hejvilt i sina sms-konversationer och skulle din mormor låna din mobil skulle hon säkert inte snappa upp allt. Wtf, lol, iaf är några ord du kan behöva få förklara.

8. … att emojis är lika betydelsefulla som ord

Du har förmodligen besvarat ett sms där väljer att ersätta ord med emoijis. Inga konstigheter! Men dina föräldrar eller mor-och farföräldrar kan behöva få en förklaring. Och när de väl har fått det kommer de gå loss med emoji-skickandet…

9. … varför det tog så lång tid för dig att besvara vänförfrågan på Facebook

Att du älskar dina föräldrar råder det ingen tvivel om, men när de väl lägger till dig på Facebook eller Instagram känns det inte lika roligt. Innan du godkänner deras förfrågan måste du förklara att de inte behöver kommentera varje selfie du lägger upp och de behöver heller inte ta allt du lägger upp för seriöst. Ibland när din caption är en låttext innebär det inte att det måste tolkas ordagrant…

10. … uttryck som “Sorry, not sorry”

Vi millennials använder en hel del engelska uttryck och att vi kan be om ursäkt men ändå inte, var nog inte så vi egentligen blev uppfostrade. Men om en kille beter sig svinigt ute på en klubb mot dig och du häller din drink över honom i gensvar kan du faktiskt vara “sorry, not sorry”.

via GIPHY

11. … att mobilen tas med överallt

Att du tar med din mobilen in på toaletten, att du råstirrar i den på tunnelbanan och att den ligger bredvid dig på nattduksbordet när du vaknar är inga konstigheter. Men den äldre generationen, våra mor- och farföräldrar kommer nog aldrig förstå hur mycket vi egentligen kan titta in i skärmen. “Vad gör ni ständigt med mobilen” har du säkert fått förklara om och om igen…

Källa: Elitedaily

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!