Nöje

Millennials väntar med att gifta sig – här är anledningen!

Det finns en hel rad olika anledningar till varför man väljer att vänta med giftermål. Det kan röra sig om allt från att vilja klättra i karriärtrappan till att vilja lägga de sparade pengarna på en lägenhet innan. Men enligt en ny amerikansk studie av Bankrate visar det sig att det är något annat som ligger bakom orsaken.

Foto: Vitor Pinto, Vanessa Serpas/Unsplash

Enligt en amerikansk studie gjord av Bankrate väljer millennials att gifta sig senare – något som går hand i hand med studentlån. I studien angav 17 procent av de tillfrågade att de väntat med att gifta sig på grund av deras studentlån och 19 procent angav att de utav samma anledning väntat med att skaffa barn. På grund av studentlånet skjuter millennials även fram andra utgifter så som att spara till nödsituationer, köpa lägenhet samt pensionssparande.

Studentlånen påverkar alltså millennials med att lägga livsmilstolpar åt sidan. Hela 34 procent av de tillfrågade sa att de skulle ha ansökt om mer stipendier om de kunde ha gjort någonting annorlunda och 25 procent skulle ha valt att gå på ett billigare universitet.

Vad tror du – skulle ett studentlån hindra dig från att gifta dig med din partner?

Källa: Elitedaily

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!