Nöje

Minnet efter Josefin Nilsson – hashtaggen lyfter mäns våld mot kvinnor

Under fredagen släpptes dokumentären “Älska mig för den jag är” på SVT play. Därefter startades hashtaggen #brinnförjosefin” som snabbt växer med starka texter. Mäns våld mot kvinnor som efter metoo-rörelsen lyfts fram i ljuset. 

Foto: Unsplash, TT

Det har nu släppts en dokumentär om Josefin Nilsson, sångerskan och skådespelerskan som plötsligt gick bort under 2016, bara 46 år gammal. I dokumentären berättar hennes syster om det hemska som hände bakom stängda dörrar. Om det våld och hat hon behövde utstå från sin ex-pojkvän.

– Hon var en sådan som inte var rädd för någonting innan men hon blev rädd för allting och tappade sin självkänsla, sitt sätt att vara, sitt sätt att förhålla sig till scenen. Hon tappade sig själv, säger Marie Nilsson-Lind.

Under lördagen samlades flera hundratals människor för en ljusmanifestation till minne av Josefin Nilsson. Där vi förenas i att sätta stopp för all fysisk och psykisk misshandel som sker, men som det inte pratas om. Hashtaggen #brinnförjosefin har sedan i fredags fyllts med inlägg. Något som Cissi Wallin har uppmärksammat på sin Instagram.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

#brinnförjosefin

Ett inlägg delat av Cissi Wallin (@cissiwallin)

Dokumentären har väckt ett otroligt engagemang där kända profiler uttalar sig. ”Var va alla feminister när min Josa utplånades bit för bit” Vi är skyldiga Josefin att öppna våra ögon. K- special, citerar Mia Skäringer på sin Instagram.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Mia Skäringer Lázár (@miaskaringerlazar)

Källa: SVT

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!