Nöje

Minns ni rosa drömhuset? Enligt läsare spökar det där (och vi blir skiträdda!)

Förra veckan skrev vi om den rosa herrgårdsdrömmen Hoby Kulle. Efter det fick vi flera mejl från läsare om att detta hus var allt annat än en dröm, nämligen Blekinges mest spökfrekventa hus. Vilket gjorde denna spökintresserade redaktion mer än nyfikna. 

spokhus-hoby-kulleFoto: Henrik Sendelbach/Wikipedia Commons

Enligt Spökhus.se sägs denna herrgård vara en hemsökt plats och den mest spökfrekventa platsen i hela Blekinge. Här ska besökare ha hört en häst och vagn som rullar ute på gården. När de sedan har tittat efter, har ingen varit där.

Herrgården är också hem till den vita damen, hon har setts flera gånger och då främst i det gröna kapellet. Det sägs att det är den föredetta godsfrun Caroline von Rosen som är den vita damen som rör sig i herrgården.

Anledningen till att det spökar är enligt Spökhus.se att Isaac Otto Ruben byggde om godset och flyttade det till en kulle, Calmare Kulle. Vilket var en gammal vikingagrav och när herrgården byggdes flyttades stora delar av graven. Vilket tros ha upprört de döda vikingarna. För bara en vecka efter att ombyggnationerna av herrgården var klar dog Rubens fru Caroline i kolera, kort efter det mördades Ruben.

Om dessa rykten stämmer vet vi inte, men vi är i alla fall livrädda! Har ni fler historier om detta hus? Vi vill mer än gärna veta dem så skicka dem till [email protected].

Källa: Spökhus.se

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!