Nöje

Mischa Barton: “OC förändrade mitt liv från ena dagen till den andra”

Det är inte många som inte har någon som helst anknytning till tjejen jag träffat och snart ska berätta mer om. Som endera varit småkär i henne, inspirerats av hennes stil eller önskar att de faktiskt var henne – i alla fall för en dag (eller varför inte en hel säsong av The OC, typ första). Självklart pratar jag om snyggingen Mischa Barton! 
 
Vad gör hon i dag, vad hände efter The OC, har hon bytt bransch eller bara dragit sig undan?
Frågorna var många när de ploppade upp i mitt huvud efter att ha fått förfrågan att intervjua skådisen och Hollywoodkändisen Mischa Barton på Stylight Awards i Berlin där hon skulle agera jury och utse årets influensers inom mode, skönhet och livsstil 2016.

Mischa-barton-stylight-awards-berlin

Som inbitet gammalt OC-fan kände jag att det här skulle bli kul. Så kul att det kändes pirrigt när hon stod där på röda mattan – pratandes med andra journalister innan hon slutligen slog upp sin blick mot mig. Med bestämda steg var hon nu på väg. Med en glittrande fransklänning som fladdrade i vinden och ett stort varmt leende. Samma leende som jag sett så många gånger tidigare – med då på TV.
 
Precis när jag håller på att smälta blir allt så fel. Jag räcker fram min hand för att hälsa, vilket jag tydligen aldrig skulle ha gjort. Mischa (och övrig press för den delen) stirrar på handen som hänger som en död fisk (i väntan på lite moralisk stöd från en annan hand, eeeh?). Sekunderna går och handen hänger kvar men i det här läget önskar jag nästan att den skulle gå av – eller åtminstone gå och gömma sig bland havet av fans som står och trånar runt om oss.
 
Nej, det blev inget handslag men det blev ett gäng frågor…
 
Vi befinner oss på Stylight Awards i Berlin. Vad betyder mode för dig?

Mode för mig handlar om att kunna bära det jag känner mig bekväm i. Det kan vara en designer-klänning ena dagen och jeans och t-shirt den andra. Allt handlar om vad jag känner mig bekväm i för stunden och det tror jag att många känner igen sig i. Människor är som snyggast när de känner sig fina och kläder kan faktiskt påverka vår självkänsla positivt. Det blir helt fel om det är klänningen som bär dig och inte tvärtom.
mischa-barton-stylight-awards-scanpixFoto: Scanpix

Har du någon favorit-designer?

Åh vad svårt, har många designer-vänner som jag inspireras av men just nu hänger jag mycket på mobilen och kollar in coola mode-bloggare, instagrammare osv. Jag tycker att det är så häftigt med den känslan de kan förmedla.
 
Jaha, vad kul! Vilken app använder du mest just nu? 

Åh, jag är lite sen med typ allt vad appar heter men jag älskar snapchat, haha!
 
Använder du alltid stylist eller klär du dig själv ibland inför röda mattan? 

Jag jobbar med olika stylister beroende på vart jag befinner mig i världen men oftast tar jag hjälp inför röda mattan.
 
Du strålar verkligen i kväll, har du något hemligt skönhetsknep?

Fukt! Här spelar märke eller produkt ingen roll men jag tror att fukt är hemligheten till en strålande hud. Sömn likaså!
 
Du slog igenom för den breda massan som Marissa i The OC. Hur förändrade serien ditt liv?

Min medverkan i serien förändrade mitt liv på så många sätt – från den ena dagen till den andra! Dels på grund av hur stor serien blev men också på grund av vart jag befann mig i livet när den spelades in. Jag var mellan 18 – 21 då, vilket var en känslig ålder. Plötsligt hamnade allt jag gjorde på bild eller i någon tidning vilket var intensivt och minst sagt intressant – men även lärorikt!
The OC-mischa-barton
Hur klarade du av all press som du måste ha känt av under den tiden?

Det var svårt så klart men jag lärde mig att man måste vara tuff och försöka stå med båda fötterna på jorden.
 
Vart kommer ditt driv ifrån?

Jag tror att det är ett val. Hårt jobb är nyckeln till all framgång!
 
Vad är du aktuell med just nu? 

Jag arbetar med två filmer just nu. Ena är en supersöt delvis animerad film med fantastiska karaktärer och den andra kan jag avslöja namnet på, den heter The Pilot och utspelar sig mellan 60 – 70-talet med ett gäng stora namn.
 
Spännande… Vi ser fram emot att se mer av dig på bio-duken! Tack för pratstunden.
 
Efter mina frågor valde jag att inte tacka Mischa med ännu ett försök till handslag utan kom istället på den briljanta idén att ta en selfie. Det gillade Mischa som glatt ställde upp vid min sida precis så länge att skärpan håller på att sätta sig. Det, innan hon swischar vidare på röda mattan i jakt efter fler hungriga journalister (att inte skaka hand med).
 
Där står jag kvar med en halvblurrig bild på mig och Mischa Barton och en festlig kväll i Berlin framför mig.
 
mischa-barton-stylight-awards-berlin
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!