Nöje

Mischa Billings Sommarprat 2022 – om smakernas förtrollande världar

Mischa Billing är känd från TV4-programmet “Sveriges mästerkock” och är en av Sveriges främsta experter på att beskriva smaker. Hon har bland annat vunnit priser som Årets näsa, Gastronomiska akademiens silvermedalj och Årets vinprofil. I sitt Sommarprat leder hon lyssnaren genom både lukter och smaker.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Mischa Billing är verkligen en smakexpert, och det råder ingen tvekan efter att ha sett “Sveriges mästerkock”, men än mer efter att ha lyssnat på hennes Sommarprat. Mischa finner de mest fascinerande smaksättningar i allt från kranvatten till vin och det är en fröjd att höra henne beskriva sina smakupplevelser. Hon fokuserar framförallt på känsla framför naturvetenskap.

Mischa Billing bjuder även in lyssnaren att delta. Hon guidar oss sedan i smakupplevelsen av en jordgubbe, ett stycke som varvas med två låtar i helt olika genrer. Mischas beskrivning av smaker påminner om när den oerhört smakintresserade musen i filmen Råttatouille rör i grytorna och upptäcker det franska köket, smakerna exploderar i symfonier, färger och värme. Precis så är det också att lyssna på detta sommarprat. Kom bara ihåg att se till att ha solmogna jordgubbar i närheten!

Foto: Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!