Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Modejätten Burberry bränner kläder för 330 miljoner – här är anledningen

Lyxvarumärket Burberry, kanske mest känt för sina trenchcoats, har bränt upp kläder för miljontals kronor. Anledningen? Bolaget menar att produkterna som inte säljs kan riskera att hamna i fel händer. 

Foto: Getty

Nu rapporterar brittiska Metro att det omtalade modevarumärket Burberry har förstört produkter för över 28 miljoner pund vilket innefattar 330 miljoner svenska kronor. Produkterna som har bränts upp innefattar parfymer, accessoarer och kläder. Orsaken beror på att bolaget producerar mer än vad de lyckas sälja och att Burberry inte vill att produkterna ska hamna i fel händer och kunna förfalskas. Burberry påpekar också att det är vanligt att man bränner kläder inom modeindustrin och menar att de gör det på “ett ansvarsfullt sätt” eftersom att de tar vara på energin. På sociala medier möter Burberry stor kritik. “Jag hade ingen aning om att detta hände och det verkar vara sådant slöseri”, skriver en användare på Twitter. Se några av reaktionerna nedan.

 

Källa: Expressen

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!