Nöje

7 morgonrutiner du borde ha innan du fyller 30

Morgonen är den viktigaste tiden på dygnet och sätter tonen för hur resten av din dag kommer att bli. Vill du få ut det bästa möjliga av din dag krävs det att du har goda morgonrutiner. Därför har vi listat 7 saker som gör det lättare för dig att fånga dagen.

Foto: Unsplash/ Instagram @lissyroddyy

1. Strunta i att trycka på snooze

Vi vet alla att snooze-funktionen förstört många morgnar för oss alla. Eller, vi trodde kanske att den gjorde oss en tjänst, för vi fick ju sova lite längre. Sanningen är dock att snoozen bara gör oss tröttare och dessutom får den oss att inte kunna ta oss upp på morgnarna. När det är dags att fylla 30 så är det också dags att sluta snooza.

2. Börja dagen med ett träningspass

Ett svettigt träningspass är den perfekta starten på en bra dag. Har du tagit dig upp och genomfört ett tufft pass så klarar du allt. Den första saken på din checklista är redan avbockad innan du ens hunnit till jobbet.

3. Ta tag i det jobbigaste på listan först

Vi är som mest produktiva på förmiddagen så därför borde du ta tag i det jobbigaste på din att-göra-lista det första du gör. Uppgiften kommer gå fortfarande att göra och din eftermiddag kommer kännas lättare och vara lugnare.

4. Lyssna på peppig och poppig musik

Studier har visat att upptempo-musik kan ge dig en riktigt bra start på dagen. Du kan nämligen bli på bättre humör och känna dig mer positiv. Kicka igång dagen med dina favoritlåtar och dansa loss.

5. Bli organiserad

Om du börjar dagen med att planera hur din dag kommer att bli, och vad du ska göra, kommer du att få en bättre överblick och känna dig mindre stressad.

6. Ta bara stora beslut

Vi ägnar en stor del av vår morgon åt att ta små och meningslösa beslut, som vad vi ska ha på oss eller vad vi ska äta till frukost. Spar på krutet och låt hjärnan fokusera på de viktiga besluten på morgonen. Lägg fram kläder dagen innan och förbered frukosten.

7. Ta hand om dig själv

Känner du dig seg och trött på morgnarna? Det kan beror på att du har blivit uttorkad under natten. Cameron Diaz startar alltid dagen med att dricka en flaska vatten för att återställa vätskebalansen. Nästa gång du känner du glåmig när du vaknar kan du testa att dricka vatten.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!