Nöje

Musikvideon du måste se – 56 artister sjunger för #metoo

Idag släpptes musikvideon till låten “Vad dom än säger” där 56 artister tar ton om att vi aldrig får glömma #metoo. Artisterna vill visa att vi tillsammans kan göra skillnad för att nå ett mer jämställt samhälle. 

 Foto:Pressbild/Youtube

Det har nu gått ett år sedan kvinnliga artister gick samman och skapade ett eget #metoo-uppror mot musikbranschens sexism. Inför årsdagen har 56 artister från olika musikgenrer gått samman och tagit ton i låten ”Vad dom än säger”. Några av artisterna som varit med är Sonja Aldén, Shirley Clamp, Kajsa Grytt och Bishat. Med låten vill de påminna om #Metoo och idag släpptes även musikvideon.

”För du kommer vara rädd kvällar du går själv eller kommer hem. Och löser du problem så tar de äran för det som du gjort”, lyder en del av låttexten.

Alla intäkter för både videon och singeln skänks oavkortat till Roks, Riksorganisationen för Sveriges kvinnojourer och tjejjourer. I ett pressmeddelande står det att artisternas syfte med videon är att ”genom varje scen visa att vi tillsammans kan göra skillnad, genom att våga stå upp för andra i olika situationer, oavsett om du är kvinna, man eller icke-binär”. Se den starka videon nedan!

Källa: Baaam

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!