Nöje

20 mysiga restauranger i Göteborg du inte får missa

Göteborg har ett fantastiskt utbud utav riktigt bra restauranger och behöver du tips på vart du ska gå med kompisgänget, ha födelsedagsfirandet, eller gå på dejt så tipsar vi här om några utav Göteborgs mysigaste restauranger.

Foto: Instagram @teatergatan/@restaurangbord27

Se våra 20 bästa tips nedan!

Restaurang Natur

Restaurang Natur

På Restaurang Natur serveras jordnära smaker i säsongens alla toner. Med en trivsam puls i lokalen, och en tanke bakom varje tugga. Med smakrika naturviner på hyllorna, och ett äventyr i varje glas. Från hjärtat och ibland från vettet.

Hemsida: Restaurang Natur

Adress: Geijersgatan 12, Centrum

Foto: Instagram @restaurangnatur

Nästa bild
Bord 27

Bord 27

Liten kvarterskrogen med gott om hjärterum för trevligt folk, härligt tugg och goda smaker. Allt inramat av en jädra massa kärlek.

Systerkrog till Restaurang Natur.

Hemsida: Bord 27

Adress: Haga kyrkogatan 14, Centrum

Foto: Instagram @restaurangbord27

Nästa bild
The Barn

The Barn

Restaurangen beskriver sin meny som enkel men inte tråkig. Maten är gjord av svenska råvaror och inspirerad av den amerikanska matkulturen. På menyn finns bland annat fyra olika sorters hamburgare och milkshakes. The Barn maler själva köttet till hamburgarna och arbetar bara med kött från närliggande gårdar. Med murade väggar och inredning i trä skapas en känsla av att vara i en finare version av en lada.

Hemsida: The Barn

Adress: Kyrkogatan 11
Göteborg

Foto: Instagram @thebarn1934

Nästa bild
SK Mat & Människor

SK Mat & Människor

SK Mat och Människor serverar mat och dryck från den svenska smaktraditionen. På menyn finns 12 olika rätter gjorda av lokala råvaror. Det finns även tre avsmakningsmenyer. Det mest speciella med SK Mat och Människor är att de har ett kök utan väggar. Köket är nämligen mitt i matsalen och all mat tillagas framför gästerna.

Hemsida: SK Mat och Människor

Adress: Johannebergsgatan 24, Göteborg

Foto: Tomas Yeh/SK Mat & Människor

Nästa bild
TOSO

TOSO

Toso beskriver sig själva som en panasiatisk restaurang. Mat konceptet är att dela och på menyn finns flera olika smårätter att dela på. Rätterna är inspirerade av både Thailand, Kina och Japan. Inredningen på Toso är också asieninspirerad och de mörka dova färgerna skapar tillsammans med ljussättningen en helt annan atmosfär.

 

Hemsida: TOSO

Adress: Götaplatsen, Göteborg

Foto: Instagram @tosogbg

Nästa bild
Tavolo

Tavolo

I den storslagna lokalen i de historiska Artilleristallarna avnjuter du ljuvlig italiensk mat och följer det italienska mottot där måltiden är det viktigaste i livet och där man älskar att umgås kring bordet.

Den mäktiga hästen är en kopia av Leonardo da Vincis Cavallo di Forcione och väger ca 6800 kg.

 

Hemsida: Tavolo

Adress: Magasingatan 19, Göteborg

Foto: Instagram @tavolorestaurant

Nästa bild
La Cucina Italiana

La Cucina Italiana

La Cucina Italiana är en klassisk italiensk restaurang. Menyn är säsongsanpassad och skapas utifrån vilken råvaror som finns. Därför finns det ingen fast meny utan den anpassas utifrån vilka råvaror som är bäst för dagen. Restaurangen ligger mittemot Scandinavium, Svenska mässan och Gothia Towers. Den är mysigt inredd och har en perfekt uteplats att sitta på i sommar.

 

Hemsida: La Cucina Italiana

Adress: Skånegatan 33, Göteborg

Foto: lacucinaitaliana.nu

Nästa bild
Meet

Meet

Meet är en köttrestaurang. För dem så spelar köttet huvudrollen.  Meet’s koncept är att besökaren ska välja själv. Du väljer själv vilket kött, tillbehör och sås du vill ha. Inredningen är stilren med beige skinnstolar, mörkt trägolv och en enkel men snygg dukning.  Detta är det ultimata stället för dig som älskar kött.

Hemsida: Meet

Geijersgatan 12, Göteborg

Foto: Instagram @restaurangmeet

Nästa bild
Ristorante Bellora

Ristorante Bellora

Mitt på Göteborgs paradgata Avenyn ligger Ristorante Bellora.  Som man hör på namnet är detta en restaurang där både menyn och vinet kommer från Italien.  Maten beskrivs som klassisk italiensk med en modern twist. Inredningsmässigt har Ristorante Bellora inspirerats av Fellinis ”La Dolce Vita” men också av det moderna New York och London.  Blommiga tapeter, rustika trämöbler, enkla dukningar och blomsterarrangemang ger ett trevligt men också lyxigt intryck.

 

Hemsida: Ristorante Bellora

Adress: Kungsportsavenyn 6, Centrum

Foto: hotelbellora.se

Nästa bild
Koka

Koka

Har en stjärna i Guide Michelin. Beskriver sig själva som “en väldigt fin krog men vi vill inte vara den klassiska finkrogen. Kom på ett besök så tror vi att du förstår vad vi menar.”

Använder sig av lokalproducerad mat och besöket är en fröjd för både ögat och smaklökarna!

Hemsida: Koka

Adress: Viktoriagatan 12, Vasa/Centrum

Foto: Instagram @restaurangkoka

Nästa bild
Le Pain Français

Le Pain Français

Le Pain Francais beskrivs som ett Paris mitt i Göteborg och är både ett äkta franskt bageri, konditori, kafé, bar och bistro. På menyn finns allt från havets läckerheter till kolgrillat kött.

Inredningsmässigt står det här stället verkligen ut. Lyxiga fåtöljer och soffor i samet, prynader, gulddetaljer och glastak. Stället är en upplevelse i sig och är inte likt något annat ställe.

 

Hemsida: Le Pain Francais Bistro

Adress: Kungsportsavenyn 7, Centrum

Foto: Instagram@lepainfrancaisbistro

Nästa bild
Tranquilo

Tranquilo

Tranquilo beskriver sig som en sydamerikansk restaurang dit alla är välkomna att äta, dricka och dansa. Maten är inspirerad av rätter från Brasilien, Peru, Argentina och Mexiko.

Tranquilo känns väldigt exotiskt. Stolar i olika färger, en knallrosa bar och massvis med växter. Precis så som vi tänker oss att en restaurang i Sydamerika faktiskt ser ut.

 

Hemsida: Tranquilo

Adress: Kungstorget 14, Centrum

Foto: tranquilo.se

Nästa bild
Tapasbaren

Tapasbaren

Tapasbaren serverar såklart tapas. Tapas är enligt Tapasbaren mat serverad i små portioner under lättsamma och sociala former. Rätterna skapas dag till dag beroende på råvaror och humör.  Restaurangen är mysigt inredd med mycket färg och mönster vilket skapar en ljuvlig spansk känsla.

 

Hemsida: Tapasbaren

Adress: Mariagatan 17, Majorna

Foto: tapasbaren.se

Nästa bild
Familjen

Familjen

Värme, kärlek och hjärtlighet är några av de värderingar som skall prägla ett besök hos Familjen. Ett utvidgat vardagsrum där alla skall känna sig välkomna!

Hemsida: Familjen

Adress: Arkivgatan 7, Centrum

Foto: Instagram @restaurangfamiljen

Nästa bild
Pivo

Pivo

Ät mat från skog, sjö och hav i en härlig miljö. Göteborgs första viltrestaurang.

Systerkrog till Meet.

Nominerad till årets viltkrog 2020!

Hemsida: Pivo

Adress: Arkivgatan 9, Centrum

 

Foto: Instagram @pivo.nu

Nästa bild
Långedrags Världshus

Långedrags Världshus

Värdshuset har ett unikt läge vid havet med fantastiskt vacker utsikt över Göteborgs skärgård bara några minuter från centrala Göteborg.

Hemsida: Långedrags Världshus

Adress: Talattagatan 24, Västra Frölunda

Foto: Instagram @langedragsvarldshus

Nästa bild
Teatergatan

Teatergatan

Teatergatans kök är ett modernt brasserie där smaker från hela världen möter klassiska bistrorätter med en tvist och du som gäst erbjuds flera olika sätt att mötas över god mat och dryck.

Kökets filosofi “ärligt och härligt”, “rustik elegans” och fokus på råvarornas säsonger sätter sin prägel på rätterna som levereras från det öppna köket som de kallar Saluhallen.

Hemsida: Teatergatan

Adress: Teatergatan 20

Foto: Instagram @teatergatan

Nästa bild
Le Pub

Le Pub

Det är svårt att hitta en mer unik lokal i Göteborg. Du går förbi en gul tegelbyggnad men när du går in möts du av en fantastisk lokal med träbalkar, trägolv och balkongräcken som löper längs hela övervåningen. Går du djupare in finner du en vinkällare med ett grusgolv, stora ljuskronor i taket och dammiga vinflaskor.

Hemsida: Le Pub

Adress: Nordhemsgatan 22-24, Linné

Foto: Instagram @lepub_gbg

Nästa bild
Totale

Totale

Härligt skev källarkrog med urbant-kontinentalt anslag och fokus på mat över eld.

Hemsida: Totale

Adress: Kristinelundsgatan 3, Centrum

Foto: Instagram @restaurangtotale

Nästa bild
Bon

Bon

På Bon är de passionerade för mat och dryck, men kanske mest för sitt stora vinsortiment. Här kan du njuta av goda viner på glas i fransk bistromiljö. Oavsett om du är sugen på ostron och vin eller en god middag är Bon stället för dig!

Hemsida: Bon

Adress: Arkivgatan 4, Centrum

Foto: Instagram @bongoteborg

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!